Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 30. junij 2014

Kakšen politični zapornik neki?

Janša je navaden lopov

Nič drugega ni kot korumpirani politik, ki ga je doletela roka pravice. Destruktivec. Manipulator. Revanšist, ki je ugrabil osamosvojitev, politik, ki se ni sramoval želje, da ugrabi državo. Človek, ki se je pripravljen poslužiti vsakršne podlosti, da bi dosegel oblast oz. da bi obdržal svoj položaj. Ne pozabite, da je njegov policijski minister nad slovenske državljanke in državljane pošiljal vodne topove, specialno policijo, solzivec, zapiral protestnike...
Na oblasti se je imel Janša priložnost izkazati, pa ni pokazal drugega kot represije, goljufije, maščevanja, zadolževanja in uničevanja (spomnimo, da je Janša izključni politični krivec za to, da danes hrvaški tajkun kupuje Mercator. Ni ga prodajal zato, ker bi to koristilo podjetju, pod mizo ga prodal svojim tajkunskim političnim sopotnikom, da bi prišel do vpliva na Delu. In ko berete Politikis, Reporter ali Demokracijo, ugotovite, da mu je neodvisnost medijev zadnja skrb). Imel je priložnost pokopati žrtve povojnih pobojev pa jih je raje uporabil za politično propagando. Imel je priložnost graditi, pa je raje rušil. Vse je podvrženo njegovi osebni politični agendi. Za predvolilni obračun je bil pripravljen ogroziti državno varnost (some hints:‪#‎Sanader‬ ‪#‎incidents‬ ‪#‎Piranskizaliv‬).
Brez dvoma je Janša spreten politik, kdaj morda celo po krivem obdolžen česa, kar storijo njegovi strankarski kolegi ali politični nasprotniki. Ne glede na to ocenjujem, da mu mesta v slovenski politiki ne sme več biti. Nikoli več.
Ko bo stranka SDS razumela, da je sama Janševa največja talka, se šele more pričeti njena pot v normalizacijo in demokratizacijo. Dotlej ustreza preprosti definiciji Führer Partein (http://de.wikipedia.org/wiki/F%C3%BChrerpartei), njen voditelj pa se v ničemer ne razlikuje od tistih komunističnih avtokratov, proti katerim pošilja najbolj strupene puščice. Toliko večja ironija je, da je sam nekdanji zagriženi komunist, ki se je za dosego svojih politični ciljev spremenil v radikalnega desničarja.
Stavim, da je med članicami in člani SDS mnogo korektnih, kompetentnih in poštenih ljudi, ki želijo tej državi dobro. Nekateri med njimi prav dobro vedo, kaj jim je storiti preden bo prepozno. Pri osvoboditvi OD njihovega ugrabitelja jim žal ne morem in ne želim pomagati.

damjan mandelc
samo nasmeh je bolj grenak #golazendomobranska