Skupno število ogledov strani

četrtek, 12. junij 2014

Domobranci-Največja Sramota Slovenije»Ker sam živim v Nemčiji in sicer v Berlinu se velikokrat zatekam v tukajšnje knjižnice (univerzitetno) in prebiram originalno arhivsko gradivo. Prav zanimalo me je kakšen material obstoja na temo slovenskega domobranstva in belogardizma. Po podatkih univerzitetne knjižnice je nekaj deset tisoč dokumentov iz obdobja 1941 - 1945 kjer so omenjani in Domobranci in Belogardisti in skorajda vedno tudi partizani. Dejstvo je da v vseh teh dokumentih ki nosilo glavo Ministrstvo za informacije, Gestapo, poveljstvo Wafen SS, Poveljstvo Wermacht in Abwer.V vseh teh dokumentih so Domobranci in Belogardisti skupaj s svojimi regionalnimi paravojaškimi organizacijami kot so Črna Roka, Vaske Straže itd. klasificirane kakor nemske zavezniške enote na katere se poleg vojske zanaša tudi Gestapo in Abwer. Veliko dokumentov natančno opisuje skupne akcije proti partizanom, proti partizanskim družinam in simpatizerjem.Obstoja cela kopica dokumentov kjer so Belogardisti in Domobranci pošiljali poročila o usmrtitvah ujetih ranjenih partizanov ki so podlegli med zasliševanjem, partizanskih družin in simpatizerjev. Glavni vir obveščanja o sovražnikih III Reicha so bili duhovniki, ki so zelo dobro sodelovali z nemskimi oblastmi.

Tega je ogromno in vsem ki mislijo drugače priporočam da začetek odprejo Wikipedijo in so ogledajo zadevo ter v referencah pridobijo potrebno arhivsko dokumentacijo. Sicer pa je to vse znano tudi tem najbolj zadrtim zagovornikom kolaboracionizma, kajti nihče ni toliko neumen da tega ne ve le da zaradi samih sebe skušajo vsiljevati lazi.Lahko pa si pogledate tudi najbolj priznano enciklopedijo na svetu - Encyclopaedia Britannica in pa nemsko inačico Bertlesmanova Enciklopedia, tu boste našli vse na to temo in sicer brez dlake na jeziku, pripravite se na globoko razočaranje.Na drugi strani vam bodo isti viri pojasnili vlogo partizanstva in kdo so to bili. Ali veste da je samo 15% partizanov bilo komunistov, ostalo so bili hudo verni in manj verni patrioti in svobodoljubni ljudje. Ti verniki niso verjeli v Cerkev ampak v Boga kar pa je velika razlika, verjeli so v svobodo in neodvisnost.


Ponovno vas vabim da si ogledate kdo so bili zavezniki in na seznamu zaveznikov - oh glej ga hudiča, našli boste partizane in ne Belogardiste in Domobrance. Partizani so bili zavezniška sila v boju proti nacizmu in domačim izdajalcem. To je zelo, zelo neprijetno za vas ki ste belo pobarvani, ampak zgodovine je ne more spremeniti vaš vaški župnik. Zgodovina je svetovna in je zapisana v vseh knjigah ne glede na to a je vam osebno všeč ali ne.Domobranci, Belogardisti in njihove organizacije so javno razglašeni kot domači izdajalci oz. kolaboracionisti nacistične Nemčije med drugo svetovno vojno.Dejstvo je, da bi po vojnem pravu vsakdo ki se ga okarakterizira kot izdajalca moral biti ustreljen in še danes izdajstvo (veleizdaja v tem primeru) v večini držav nosi smrtno kazen v času vojne in po njej. V ZDA se danes se izdajstvo v miru (Snowden) kaznuje s smrtno kaznijo.Lep pozdrav iz Berlina
Peter Pan«

p.s.Tudi to lahko mirno pošljeta v Argentino. Predlagal bom borčevskim organizacijam, da se vam opravičijo, ker ste izgubili vojno in ker so bili oni zmagovalci, ne vi. Upam, da boste potem nehali cviliti in zahtevati nekakšno spravo. Zmagovalci vam pa ne bodo nič zamerili, ker se še vedno niste opravičili slovenskemu narodu za klanje in morijo, ki ste ga počeli med II. vojno s svojimi gospodarji, oziroma namesto njih. Nisem veren, pa bom vseeno rekel: bog obvaruj slovenski narod, da ste bili zmagovalci v tej vojni vi. 100 tisoč ste jih pobili, še več odpeljali v suženjstvo, koliko bi jih še želeli?! Še vedno oživljate svoje frustracije in razdvajate slovenski narod, rimokatoliška cerkev vas pri tem izdatno podpira, saj je v zgodovini podpirala vse, ki so zatirali svobodo tega naroda.
Kdaj boste dojeli, da ste vojno izgubili in da za to ne morete biti nagrajeni, za to, kar ste storili lastnemu narodu, ste bili očitno še premalo kaznovani.