Skupno število ogledov strani

petek, 23. maj 2014

V arest


Šefu klerofašistične združbe v Sloveniji Janezu Janši, je Okrožno sodišče v Ljubljani poslalo poziv na prestajanje dveletne zaporne kazni. Zaenkrat je skrbno varovana skrivnost, v kateri Slovenski zapor bo sodišče poslalo obsojenega politika. Najverjetnejša možnost je najbolj sodoben in za bivanje primeren zapor v Kopru. Koprski zapor je zgledno urejen in oddelki so "vodotesno" ločeni. Koprski zapor nima skupinskih sob, čeprav znajo zaradi prostorske stiske v dvojčka stlačiti tudi po dva pograda. V najslabšem primeru so torej štirje v sobi. Posebnost zapora v Kopru je tudi ta, da nima skupinske jedilnice, ki so v zaporih žarišča konfliktov in obračunavanj. Vsak oddelek ima dnevno sobo, kamor trikrat dnevno pripeljejo hrano na vozičku. Obsojenci poberejo pladnje in se z njimi vrnejo v sobe. V dnevi sobi je prostora za šest obsojencev. Tam obeduje najmočnejši na oddelku in njegovi pajdaši. Dnevna soba premore televizor, hladilnik, čajno kuhinjo in hladilnik. Hladilnik je namenjen vsem na oddelku, vendar se pravilo, da ga uporabljajo tisti, ki obedujejo v tem prostoru. Trenutno je Koprski zapor 100 % zaseden, zato Janše ne čakajo nobeni privilegiji. Vse kaj drugega čaka koruptivnega politika v Koprskem zaporu, če se bo tam pojavil. Načelnik zapora, zadolžen za varnost je pred težko nalogo. Kako zagotoviti varno bivanje v zaporu nekomu, ki ga večina sovraži in ga krivi za svoje težave? V zaporu je to nemogoče. Tudi če ga za dve leti vtaknejo v izolacijo, bo dolga roka zaporniškega podzemlja našla pot do njega. Pravijo, da je maščevanje desert, ki se servira hladen.

Velike možnosti, da prideta v Koprski zapor, imata tudi Tone Krkovič in Ivan Črnkovič. Ker Črnkovič ni moj problem, se z njim ne bom ukvarjal. Kar se samozvanega generala Toneta Krkoviča tiče, pa ni skrivnosti. Dolguje mi 15.000 evrov. Na svobodi je nedotakljiv, tako kot vsi goljufi v demokratičnih sistemih. V zaporu pa je druga pesem. Tone je ljubiteljski glasbenik in pevec, zato njegove glasilke ne bodo trpele, ko bodo proizvajale hudo visoke tone. Krkovič bo namreč cvilil, ko bo za rešetkami oddelal dolg. Brez heca! Ekipa v Kopru bo poskrbela, da bo Tone polno zaposlen.

Realna možnost je tudi največji Slovenski zapor na Dobu. Dob za Janšo in Krkoviča predstavlja nočno moro. 70% obsojencev je neslovencev. Precej njih je končalo na poti kriminala zaradi izbrisa. Za Dobske kriminalce in nekaj vej zaporniškegaa podzemlja, bi bil prihod Janše ali Krkoviča "dogodek" življenja. Več njih se je zaklelo, da bodo krvavo obračunali z vsakim politikom, ki je krivec za "izbris" in njihove usode. Na vseh "seznamih" kriminalnega miljeja, Janša in Krkovič zasedata prvi dve mesti. Krkovič je zagotovo v težjem položaju, če se bo znašel na Dobu. Preden mu bo kdo izstavil finalni račun, bo brigadirček Tonček zaslužil vsaj 15 tisočakov, ki jih bom dobil jaz. Kako, bo izvedel prvi dan, ko ga privedejo. Dvomim, da bo sam pozvonil na vrata zapora, kot sem jaz nekoč.Še najmanj verjetno je, da se bo Janša znašel v Ljubljanskem zaporu na Povšetovi. Čeprav se mi zdi, da bi na Povšetovi podgana znala preživeti. Precej paznikov je iz Dolenjskega bazena, ki slepo podpirajo Janšo. Na prvem in drugem prestajanju kazni v Ljubljani, mi je šlo precej paznikov na "roko", ker sem veljal za Janševega specialca. Leta 2011, ko je bil blog že znan in moje zamere do Janše javne, sem bil 40 dni priprt na Povšetovi. Klima se je spremenila. Kar nekaj paznikov, s katerimi sem imel v preteklosti dobre odnose, me je gledalo postrani. Dva sta mi celo zabrusila, da sem izdajalec. No, izdajalec vas nabije na kurac, vašega boga pa na kolac! #Na Drini Ćuprija

V nedeljo 25. Maja so volitve poslancev v Evropski parlament. Me ne zanima. Edino, kar me ta trenutek zanima, je povezano z Janšo in Krkovičem. Precej verjeten scenarij je, da bodo prosili za odlog prestajanja kazni. Sodišče redko zavrne takšne prošnje. V resnici ne poznam nikogar, ki bi mu jo zavrnili. Pri tem je treba vedeti, da je 90 dni največ, kar lahko pridobijo in si podaljšajo bivanje na svobodi. Sam sem dvakrat izkoristil to možnost, pa nič dobrega od tega. Namesto 25. Februarja, sem šel v zapor 25. Maja. Tiste tri mesece pa sem se potikal po Ljubljani in počel nič. Ko enkrat pride do tega dejstva, je vsako odlašanje in prestavljanje mučenje. Nisi prost, veš kaj te neizogibno čaka in življenje ni več podobno življenju. Počutil sem se kot preganjana zver. Datumu nisem mogel pobegniti. Zapor je bil vsak dan bližje. Pritisk je naraščal in breme je bilo vse težje. Resnica pa je, da sem odložil breme in se počutil svobodnega, ko sem prestopil prag zapora. Žalostno a resnično. Čakanje na odhod v zapor je nočna mora. klapEND

p.s. Tone, kaj je prava mora, boš šele spoznal.


OBVESTILO! z dostopom do bloga in VIP vsebin na mikstone.si bodo nekaj dni težave. Nekaj se ureja, nadgrajuje in nalaga,  zato je spletna stran večkrat nedostopna. V naslednjem tednu pa bo delovalo, kot mora. Ker podganji mojstri ne spijo, imam malce več dela in stroškov, da stvari spravim v red. Pa Tončka mi "pozdravte", golazen bela.