Skupno število ogledov strani

sreda, 16. april 2014

Zločini domobrancev


Naj se ve kakšnim zločincem so dvignili nacistični spomenik v Grahovem,kjer ima polno podporo Janše in SDS-a!
"Ko je 24.novembra 1943. leta mož Polonce Franc odšel v nočno službo v hidroelektrarno na Fužine,se je pred njegovim stanovanjem ustavil namestnik poveljnika urhovske postojanke 23 letni Stane Kukovica iz Zgornjega Kašlja v tedanji poljski občini s svojo morilsko tolpo.Med njimi je bil tudi šofer belogardističnega vojaškega avtobusa,s katerim so prevažali žrtve.
Polonca se je uprla aretaciji.Zahtevala je,naj ji pokažejo pooblastilo.OTROCI SO SE OBESILI NANJO IN KRIČALI,DA JIH NE SME VEČ ZAPUSTITI,ker je komaj prišla iz internacije.15-LETNI SIN FRANC JO JE DRŽAL POD PAZDUHO IN JI S SOLZNIMI OČMI ZRL V OBRAZ;14-LETNI SIN JANEZ JO JE Z OBEMA ROKAMA DRŽAL ČEZ PAS IN PROSIL PATRULJO,NAJ PUSTIJO MAMO DOMA;12-LETNA ANICA JO JE KRČEVITO DRŽALA ZA ROKO IN JOKALA.
Prej bi se kamen omehčal kot srca domobranskih morilcev.
Odgnali so jo naravnost na breg Save pri Šmartnem ob Savi in jo po hudem mučenju UBILI.Zakopali so jo v mivko ob vodi,kjer jo je odkril posestnik Franc Klopčič.
Po umoru so šli v vaško gostilno,kjer so popivali do jutra v čast "junaškega" dejanja."
Taki so bili klavci,ki jim bodo v nedeljo odkrili spomenik.
Niti otroci jim niso bili sveti.KLALI so z polno vestjo.
Bravo Slovenija in Slovenci,da tako spoštujemo zgodovino in dopuščamo,da se KLAVCE poveličuje!
Na zgornji sliki je Polonca Čuda,ki so jo ubili črnorokci, za katero so jokali njeni trije majhni otroci. In tako so ostali brez svoje drage in ljubljene mame,ki jih je kot vsaka mama imela zelo, zelo rada!