Skupno število ogledov strani

četrtek, 17. april 2014

Domobranski zločini 2


Domobranski zločini 2


O belogardističnih zločinih in divjanju nad navadnim prebivalstvom, je Tone Fajfar v svojem partizanskem dnevniku napisal:
"Medtem pa belogardisti strahovito divljajo po slovenski zemlji.Nocoj smo sprejeli poročilo ribniškega okrožnega odbora OF o POBIJANJU naših ljudi na Barju.Doslej so postrelili že nad 120 svojcev partizanov.

Kaj naj pričakuje bela garda za to brezumno divjanje?

NA DAN OBRAČUNA BODO NAŠA SRCA OTRDELA KAKOR KAMEN IN NIHČE S PRSTOM NE BO MIGNIL,DOKLER NE BODO PRAV DO ZADNJEGA IZTREBLJENI VSI IZDAJALCI.

barbara rov

Tako se pa delajo krvave revolucije,o katerih pravijo belogardisti,da jih hočejo preprečiti. Kje je sila,ki bi mogla sedaj preprečiti najbolj krvavo maščevanje? V kom izmed nas bo po vsem tem še mesta za milosrčnost,za usmiljenje? Naj se do zadnjih korenin izpolni čiščenje slovenskega naroda vseh zverinskih elementov,ki zdaj bruhajo gorje in nesrečo nad ubogo slovensko zemljo!"
Zaradi strašnih zločinov,kjer so pobijali in klali družine,ki so imeli najmajhen sum sodelovanja z partizani,so mnogi zgubili sočutje do domačih izdajalcev!

domobranci 08