Preskoči na glavno vsebino

Mi Slovenci kremeniti


Pijan sem bil kot občan, kot župan pa sem popolnoma trezen. Da bi odstopil? Se hecate? To je vendar skregano z vsako logiko. Ker se kljub dejanju in dogodkom po njem v normalnih državah odstopi preden vzide sonce, se kranjski župan oklepa položaja kot pijanec plota. Kaj ima na vesti in kaj ne sme izvedeti naslednik, je najbrž težava. Prišli smo tako daleč, da se večina dogajanju cinično hihita, le še redki se zgražajo, kaj županu Trilarju dogaja. Pravi, da bo 400 družbeno koristnih del opravil? Halo? Od kdaj pa župani izdajajo sodbe in to sami sebi? Družbeno koristno delo ti nabije sodišče, čeprav bodo danes spet uzakonili uklonilni zapor, ki se mu bo zdaj reklo namenski. Do 90 dni. Že vidim kuverte in pozive, ko bo zakon v veljavi in se bom moral prijaviti na novem naslovu.
20. April bi bil idealen dan za začetek oddajanja Janševe domobranske televizije, najbrž je bilo tako tudi mišljeno in načrtovano v Noriškem kraljestvu, pa lastniki zahtevajo čimprejšnji začetek. Delnice po 100 evrov so podporniki, redki poslanci SDS in tretjerazredni člani tipa Mikuš pokupili za približno 50 tisočakov. Treba je vedeti, da je pol zneska odkartal pistoljero Snežić, eden od nadpoštenjakov iz Banje Luke. Torej so skupaj z Janšo napraskali cca 25.000e. Firer je odkartal petstotaka, brigadir domobranske popevke pa jurja. In s tem se mislijo iti resno televizijo? Malo morgen. Konkreten znesek 2 milijona je prišel od pravega lastnika, ki mu Janša do prvega prepira jamči anonimnost.

Od danes ima vojska posebna pooblastila? Kaj to pomeni, se nikomur ni dalo niti vprašati. Kakšna pooblastila? Te vojak lahko pridrži, pregleda, odvzame prostost, te zaslišuje ali te po ameriško lahko pretepe in ustreli? Kaj je torej s temi pooblastili? Vojska je kot vemo na najnižji ravni v svoji zgodovini. Takšno kot je, Noriško kraljestvo z eno potezo transformira v Narodno gardo. Včeraj so našteli takšno revščino v SV, da sem pomislil, da gre za zavajanje hrvaških in avstrijskih obveščevalcev, ki se klatijo po deželi. Spomnim se izjave bivšega obrambnega ministra, univerzalca in odrešenika upokojencev Karla Erjavca. Patria? Ni problema. Najbolj transparenten posel v zgodovini države. Vse bodo opremljene po Nato standardih, cela divizija! Danes so za silo uporabne tri. Erjavca se to več ne tiče, deset let je politika in prestrašeno sodstvo mlelo afero in spremenilo politični zemljevid v Sloveniji. Primer je po desetih letih zastaral, vmes so v letovišče Puščava poslali Janšo in pajdaša, domobransko US pa je iz primera ustvarilo neverjetno komedijo. Zapornik se je sam brez nadzora vozil na svoj poslanski sedež. V državi nihče ni imel jajc povedati, da zapornik sploh ne more kandidirati in pika.

Očitno je edina žrtev afere Patria brigadir Peter Zupan, za katerega sem prepričan, da se mu niti ne sanja, zakaj je zaprt. Janša se je zaradi zastaranja nekam pritožil, vendar bolje za njega, da ne dreza preveč. Kdor ni ravno Severno Korejsko naravnan, mu je kristalno jasno, da je kriv. Nekoč se je reklo, kriv je kot je dolg in širok. Kriv je, kot je plešast in pokvarjen. Ta država ima en velik problem. Nima resne in perspektivne leve stranke. Z instant strankami, nametani skupaj z neomadeževanimi in kvazi perspektivnimi voditelji, so upam preteklost. Kje je danes Gregor Virant in DL? Kje je PS in Zoran Janković? Kje je Alenka Bratušek? Samo veseli smo lahko, da je samovšečni klovn pleskavica na Erjavčevi. Gregorčičeva je bila zanj katastrofa. Da sta Desus in Erjavec posebna vrsta v EU, mi ni treba razlagati. Nanj smo dobesedno obsojeni. Erjavec je namazan z vsemi žavbami, bil je v desnih in levih vladah, zanj sta Cerar, še posebej pa Židan navadni nadležni lutki. Tisto o Cerarju in njegovem trajanju je Erjavec mislili zelo zares. Dobro on ve, kdo upravlja to državo.

Miro Cerar ml., ljubkovalno Cmerar je pohodil vse obljube, da o tako opevani etiki in morali ni ne duha ne sluha. Kogar potrebuje, Mramorja naprimer, bo vedno našel izgovor za lopovščine omenjenega. Premierski položaj mu je tako stopil v glavo, da si ni več podoben. Težava je le, da se ne zaveda, da ga Bruselj tretira kot uslužnega hlapca Angele Merkel in EU. Ko pogledaš njegovo ministrsko ekipo, državne sekretarje, se ti nehote poraja vprašanje? Ali ta država res nima sposobnih ljudi, da ta klovnski zbor operira z državo in jo vodi? O nekakšni gospodarski rasti in uspešnosti govorijo? Pa kdo je tu nor. Kje se pa to pozna, razen v njihovih lažnivih papirjih? Po moje so bankirji in poslovneži tipa Lovše tisti, ki držijo za jajca vse kar v tej državi še prinaša denar!

Kakšno KPK imamo jim je »potegnilo« tudi v EU. Štefanec, karikatura Boruta Pahorja seveda trdi, da je strogo opozorilo in graja v bistvu pohvala. Štefanec seveda ne bo odstopil, ker je to že večkrat javno obljubil, Pahor pa tudi nerad priznava svoje napake, če niso mišljene kot šala. Štefanec bo pokojnino dočakal na KPK, pa če se v Evropi na glavo postavijo.

Preden se bodo pri nas zmenili za drugi tir in rešitev Luke Koper, bodo vlaki po svetu najbrž že vozili po zraku. Sicer pa smo dolžni toliko denarja, da vračamo samo obresti in prodajamo, kar še prinaša denar. Kar smo imeli, so nam odnesli in razprodali razni Kordeži, Šroti, Zidarji in nedotakljivi bankirji. Kar je še ostalo in funkcionira, pa je v lasti tujcev.



Od osamosvojitve je minilo četrt stoletja. Tako imenovani »strici« so pod zemljo ali pa so na poti tja. Še nekaj let in narava bo opravila svoje. Kaj bo za svoj obstoj storil kraljevič iz Noriškega kraljestva? Za svoj obstoj in funkcioniranje nujno potrebuje notranjega sovražnika. Kolikor ga poznam se bo spravil na muslimane in migrante. Njemu ne bo zmanjkalo notranjih sovražnikov, dokler bo ubogljiv klerofašist. Vatikan je vedno znal poskrbeti za svoje, če so pridno širili sovraštvo do drugačnih in nekristjanov.

Včeraj je prišlo na dan, da ima SV hude težave. Za Nato predstavljamo breme in težavo, zaveznike vidijo drugje. Nato resno razmišlja,kako bi se nas brez nepotrebnega pompa  rešil in nas brcnil ven. Hrvati od Nata pričakujejo, da bodo od EU izsilili Piranski zaliv in iz njega naredili vojaško pomorsko oporišče. Glede na to, da so hrvati pokupili že pol države in obale, govorice najbrž niso iz trte izvite. Pa tako navdušeno smo rinili v EU in Nato novim gospodarjem v naročje. Smo res kot narod obsojeni na hlapčevstvo in kimanje?
O otrocih in protestu 24-ih profesorjev v Kranju pa nimam komentarja. klapEND 

O.P originalen tekst je objavljen na spletni strani www.mikstone.si 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je