Skupno število ogledov strani

torek, 4. januar 2022

Tretja sezona 2020


Tretja sezona 2020 se je začela. Kdo bi si mislil, da se bo tale katastrofa imenovana Covid-19 zavlekla še v leto 2022. Janševi tečejo zadnji krog in tega se prekleto dobro zavedajo. Edino, kar jim gre spet na roke, je razcepljenost in nesposobnost opozicije. V nadaljevanju to pomeni, da bo SDS po vsej verjetnosti spet relativna zmagovalka volitev. Ker na vidiku ne bo koalicijskih partnerjev, se bodo užaljeno zaprli na obzidje Trstenjakove in pred njim pustili stolček za naslednico Irene Joveve. In ja, desna trobila in temna stran Twitterja bodo širila Janševo mantro, da so mu volitve spet ukradli. Kot zdaj kaže, je od Roberta Goloba in njegove odločitve odvisno mnogo usod na levi strani. Predvsem LMŠ in SAB bosta v velikih težavah za parlamentarno preživetje, če Golob nastopi s svojo stranko. Potem je tu še Ivan Gale, ki bo dal ogromno težo stranki, ki se ji bo pridružil. NSi bo s Toninom in njegovimi toplimi bratci doživela razsvetljenje. Po zadnjih anketah sodeč, bodo lahko srečni, če se bodo obdržali v parlamentu s štirimi poslanci. Pod Toninom je NSi postala servilen satelit SDS in njena bleda kopija.

Janševa vojna z mediji se mu je očitno obrestovala. Njegova struja je prevzela RTV Slovenijo. Brutalno, bi temu rekli. Izključili so vse in vrst »opozicije« in v svet RTV imenovali takšne primerke, kot je npr. Vane Gošnik. Pro plus v strahu pred izključitvijo iz Telekomove programske sheme do premierja ubira mehkejše tone, Delo pa je v strahu pred posegi Janše zdavnaj postalo nepomembno »tračalo«. Zanimivo bo spremljati predvolilna soočenja na RTV Slo in POP TV, predvsem v smislu kdo bo vodil soočenja in kakšen bo stav do vladnih strank in strank opozicije. Sramotno sluzast intervju Možine z Janšo je bil uvod v volilno kampanjo na nacionalki. Hrenova pa je konkretno izprašila medlo opozicijo, ki spet vse gradi na kampanji proti Janši in SDS. Kaj bi oni vse drugače naredili, pa je težje vprašanje, ki so ga levo usmerjeni gledalci Hrenovi zamerili.

Tiste najbolj prizadete Janšiste je ves december zaposlovala laž zapitega nakladača, ki se ga je zaradi pretiranih izmišljotin odrekla celo valilnica laži Nora24TV. Masleša nima diplome? In zdaj bo vrhovni sodnik vsakemu vaškemu provokatorju, ki širi laži po internetu, dokazoval, da ima diplomo. Kam bomo pa prišli. Masleša povej? Kar se mene tiče, bi lahko povedal, zakaj Janša ni sedel in obsedel za Patrio, če ne za kaj drugega? Kako sodišče sploh dovoli zastaranja v tako pomembnih zadevah. Janša na prostosti, morilec Nović na prostosti, da ne naštevam naprej. Za Janšo so šli celo spreminjat zakon, da mu ne bi kdo vzel premoženje nezakonitega izvora. Revež drugorazreden.  Še enega drugorazrednega reveža je konec leta obiskal NPU. Vedno nedolžnega Jankovića in njegovo družino. Najbrž nihče ne dvomi, da od te predstave ne bo nobenega haska oz. rezultata, kot jih ni bilo po nobeni prejšnji predstavi za medije. Kdor je poslušal poročanje medijev, je dobil občutek, da gre za obisk Božička, ne pa NPU. Nihče aretiran, nihče v lisicah, preiskovalci so se ustavili še pri županovi soprogi in obiskali sedež podjetja…..? Obiskali, ustavili, pokramljali, tri ure kasneje pa Zoki že pred kamerami razlaga, da je seveda nedolžen in, da se je volilna kampanja začela. Ata Zoki Soprano že ve. 


Decembra se je zgodilo še nekaj. Propadli in ostareli zabavljač je poklical Tanjo Fajon in izrazil željo, da bi bil poslanec. Da mu gre korupcija na kurac, da bi rad nekaj spremenil, je baje rekel šefici najbolj v korupcijske posle vpletene stranke na slovenskem, poleg novodobne SDS seveda. In je že kandidat. Tisti, ki ga bolje poznajo, pravijo, da mu je zmanjkalo denarja in mu je zadišala poslanska plača in bonitete, ki jih prinaša poslanski status. Kako na to gledajo dolgoletni člani stranke, ki v vrsti čakajo in upajo na kandidaturo, ne bom ugibal. Kar se Fajonove tiče, je na podoben način nekoč prišla v SD kot Pahorjeva priležnica iz Bruslja. In takoj postala kandidatka za evropsko poslanko. Seveda je bila izvoljena, kot bo najbrž izvoljen tudi odvisnik od kokaina, ki o politiki in vodenju države nima pojma. Samo želimo si lahko, da ne bo novi predsednik ali predsednica vlade oseba podobna Marjanu Šarcu, ki je obul prevelike čevlje. Kaj pa je Šarec vedel o vodenju države in vsega, kar spada zraven. Nič. Zato pa je najel Črnčeca, da mu je sproti razlagal osnovne stvari. Poplava novih strank na levi obeta podobne težave, če se bodo po volitvah sploh sposobni zmeniti za koalicijo, preden se skregajo. Grem pa stavit, če SAB pride v parlament in postane del nove vladne koalicije, bo skrb za upokojence in najbolj ranljive zadnja briga Alenke Bratušek. Spet bo ciljala na stolčke, kjer se molze denar in kjer domuje korupcija.

Minulo leto je bilo tako zavoženo, da naj gre čimprej v pozabo. Sploh zadnja dva meseca sta vse postavila na glavo. Kaj gre še lahko narobe? Račun napisan na blogu ne obstaja več, ga je banka ukinila, da ne bo kdo brez veze nakazoval banki, ker ne bo prišlo do mene. Ostal je PayPal in slaba volja. Kot po vsakem dežju bo enkrat spet posijalo sonce in tudi nadaljevanje sezone 2020 se bo enkrat izteklo. Do takrat pa ostanite zdravi, cepljeni ali ne.