Skupno število ogledov strani

četrtek, 9. december 2021

Silvestrski poljub smrti


Pred 30 in več leti je pokojni Jože Pučnik izjavil; »Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo«! Pa danes? Slovenije ni več, zdaj gre za naše in vaše. Naši vaši ali desničarji in levičarji. V resnici gre za oblast, moč in denar, ideologija je tu drugotnega pomena, ki služi bolj kot kurivo za vernike ene in druge strani. Kmalu bodo volitve. Najbrž se v zgodovini Slovenije še ni zgodilo, da bi bil izbor na volitvah tako katastrofalen. Več ali manj je jasno, da bo relativni zmagovalec naslednjih volitev spet stranka SDS. Leva stran prvič v zgodovini volitev nima izrazitega favorita, kot so bili nekoč LDS, PS, SMC in do neke mere LMŠ. Prav za slednjega velja, da so ga MSM mediji pred volitvami podprli, ker boljše izbire ni bilo. Kako se je odrezal, ne bom pogreval. Zdaj pa bomo šli na volitve v stilu, samo da ni SDS.

Zato pa pojdi na volitve, mi je v komentarju na enega od tekstov napisal eden od poslancev levega pola. A bejž no, na volitve naj grem? Kaj pa naj tam počnem, če mi nihče ne odgovarja? Trenutne opozicijske stranke so katastrofa, to se morate strinjati. Vem, ne gre jih sesuvati, ker druge ponudbe ni. Je pa treba biti pošten in povedati, da so nesposobni in, da je žalostno, da se je stanje kakršno je. Namesto tratenja časa z interpelacijami, bi lahko kaj koristnega storili za volivce, ki so jim še ostali. Vlade niso sposobni zrušiti. Nategi in kraje pri nabavi zaščitne opreme niso odnesli ne vlade in ne Počivavška. Vse ostale interpelacije so bile izguba časa in denarja. Bodimo iskreni, opozicija ni dosegla popolnoma nič. Nenehno nabijanje o dveh neimenovanih tožilcev je bila glavna tema opozicije, poleg STA? Kot, da so naša življenja odvisna od tega, če bosta dva tožilska »jebivetra« dobila super preplačane službe. Kot jo je imel Golob do nedavnega.

Klima v državi se očitno menja. Spomnim se resnih kandidatov, npr. Arharja, ki je takoj pogorel, ko so bili javno objavljeni njegovi prihodki. Pa ne samo on. Zdaj pa se palite na tipa, ki je v državni firmi vlekel cca. 250.000 evrov letno. In v isti sapi bi jebali Simića, ki je res primeren za jebanje, ampak ne zaradi kosil z največjimi plačniki davkov. Pri Simiću je potrebno vedeti, da si trenutne službe ni želel, ampak mu je bila ukazana. Novih razmerij med Janšo, njegovimi operativci in direktorjem FURS-a ne poznam, vem pa zagotovo, da je bil Simić nekoč tarča Trstenjakove. Za njegovo glavo so si izmislili precej strupeno in umazano igro, ki bi Simića pripeljala v zapor, če bi bila odigrana. Takrat sem bil del te igre in tudi končala se je zaradi mene, ker nisem bil pripravljen vlomiti v njegove prostore mu podtakniti, kar je Janša naročil. Pred leti sem se o tem pogovarjal z njim in dobil sem občutek, da ga še vedno držijo za jajca. Da v SDS mimogrede komu strejo jajca, da dosežejo svoje, pa ni več skrivnost.

Zdravko in Alojz nimata nobenega programa. Edini »program« je ostati pri koritu z Janšo. Slovensko zastavo v vsako učilnico? Populizem, ki se ga ne bi sramovala Trstenjakova nam sporoča, da stranka Konkretno nagovarja Janševo volilno telo. Zdravcu večina spletnih komentatorjev napoveduje pristanek na Dobu. Če vas to tolaži, naj vam bo. Ampak tolažba bo kratkega veka. Prvokategorniki niso še nikoli najebali na slovenskih sodiščih. Nikoli. Poglejte Janšo, Kanglerja, Jankovića, Tošića in podobne kalibre. Nikoli nihče ni bil oproščen na sodiščih. Vedno so se izmazali zaradi procesnih zajebancij in zastaranj, nikoli, ker bi bili nedolžni. Če bo Zdravc kdaj končal na sodišču zaradi poslov z zaščitno opremo, bo postopek padel zaradi procesnih napak in zavlačevanja.

Po aprilu 2022 bo čas za normalizacijo stanja v državi, ne pa za revanšizem, ki ga na vseh stopnjah napoveduje Šarec. Ne vem, zakaj se ukvarjate z Novo24TV in njenim financiranjem. Saj je jasno, zakaj gre. Ne bi rekel, če bi šlo za tv postajo, ki jo kdo gleda. Saj je očitno, da je niti najbolj ubrisani verniki ne gledajo. Ker nihče ne gleda tega podna od televizije, stegujejo tace po nacionalni televiziji. Kot zdaj kaže, precej uspešno. Krivi pa so si na RTV sami. Pete kolone na RTV niso nikoli sankcionirali ali brcnili v rit, zdaj pa imajo. Kdo bi v svojem podjetju gledal delavce, ki pljuvajo po lastni firmi in simpatizirajo s »konkurenco«, ki se jih želi polastiti. Nihče. Na RTV pa so mirno požrli vse Možine, Pirkoviče, Peske, Arehe in Rebernike.


 

Alfi Nipič se ni cepil. Kljub visoki starosti, pridruženih boleznih in operacijah, ki jih je prestal pred kratkim, je imel svoje razloge, da se ne cepi. Njegova pravica. Da ga pa POP TV reklamira tri večere zapored, potem pa še Silvestrski poljub, zmešani ste vsi skupaj. Pričakoval bi, da bo Nipič po tej težki izkušnji, ko so ga komaj ohranili pri življenju, javno pozval ljudi na cepljenje (vsaj tiste njegove starosti in podobnega zdravstvenega stanja), on pa iz postelje s Silvestrskim poljubom? Prizor, ki ti obrne želodec. Zdravstveno osebje v polni bojni opremi, dve starejši ženski zraven brez mask in Alfi v postelji. Po moje bi bili po bolnicah bolj veseli poziva k cepljenju, kot pa prepevanja na smrtni postelji. Če ne bi šlo za Nipiča, če bi bil to navaden nn pacient, bi umrl, pravijo v UKC Maribor. Ker je šlo za Nipiča, so dali 24/7 vse od sebe, da so ga rešili.

Zoki je zajebal Janšo. Sejemska prodaja, tržnična prodaja, sviranje kurcu in iskanje birokratskih lukenj v zakonu. Zoki bo zajebal tudi sodišče, saj je naš prvokategornik. Pa še Žgajnarjevo ima v žepu, ki je očitno najbolj nesposobna tožilka ever. Nović se bolj kot Hriberniku in SDS vernikom, za nezasluženo svobodo lahko zahvali nesposobni tožilki. Nović je morilec, a očitno ni za nikogar težava, da prost živi med nami.

Zapadel je prvi sneg. Nekoč so dejali, da sneži, da sneg  zakrije sledove zveri. Noben sneg pa ne more zakriti dejstva, da smo pod Janšo postali težava EU.