Preskoči na glavno vsebino

Pacient št.1

 


Mineva leto dni odkar nam vlada Janez Janša in epidemija korona virusa. Nekako se mi zdi, da nas je zadelo dvojno zlo. Leto dni ukrepov je temeljito razdelilo družbo na vaše in naše. Slabše kot je zdaj, najbrž ni bilo nikoli. Jasno je, da Janša epidemijo izkorišča za utrjevanje svojih pozicij in za obračunavanje z vsemi, ki ne kimajo potezam vlade. Bolj kot vse gre Janši na roke katastrofalna opozicija, ki ne ve kaj bi sama s seboj. Karl Erjavec se je vrnil, neslavno pogorel in spet za vedno odšel iz politike. Desus najbrž ne obstaja več. Tista peterica, ki hodi posedat na Šubičevo zaradi plač, ne predstavlja stranke. Aleksandra Pivec zdaj najbrž obžaluje izstop iz Desusa. Če bi ostala članica stranke, najbrž ne bi bilo dileme, kdo bi zasedel prestol nasedle barke.

Nekateri v pomanjkanju idej spet izumljajo toplo vodo. Lažni in anonimni Twitter računi? Politiki in politične stranke se tega poslužujejo vsaj desetletje. Res je, da so v SDS daleč najbolj organizirani na tem področju. Žan Mahnič, ki velja za ustanovitelja farme trolov na Trstenjakovi, je imel v preteklosti večkrat predavanja v prostorih stranke, kjer je slušateljem iz strankarskih vrst razlagal, kako uporabljati družbena omrežja in upravljati anonimne oz. lažne profile. Pomembno vlogo pri tej strategiji SDS sta po pričevanju članov stranke, ki so se udeležili teh predavanj imela Janez Stušek in Matej Kovačič. Zato je bilo za vse skupaj neprijetno presenečenje, da se je Jerajeva tako nespametno razkrila. Če bi jaz upravljal dva Twiter profila, niti ne vem, kako bi se lahko tako zmotil. Ni tako enostavno. 

To, kar so analizirali modeli iz portala Pod črto, je znano vsakemu laičnemu poznavalcu interneta. Za to ne potrebuješ nobene analize. Nekoč sem to že omenil, pa bom zdaj še enkrat. Pred sedmimi ali osmimi leti sem na Twitterju ustvaril anonimni profil. Za začetek sem sledil vsem večjim medijem, znanim politikom in novinarjem. Retvital sem nekaj tvitov Janeza in SDS, spustil nekaj mastnih čez levo sceno in komuniste in dobil sem prve sledilce. Vinka Gorenaka, Milana Zvera, Žana Mahniča, Lucijo Ušaj, Eriko, Nadko in podobne. Tako to gre na Twitterju. Brez globokoumnih analiz. Po kakšnem mescu dni sem se naveličal zajebancije in pretvarjanja in sem račun opustil. Je pa zanimivo, da še vedno obstaja, čeprav je neaktiven vsaj sedem let, če ne več.



Če se komu da poglabljati v Twitter in izvedeti, kdo upravlja anonimne profile, nima težkega dela. Najbolj izpostavljene profile z zastavami in »domoljubnimi« izpadi, ki jih redno retvitajo vidni politiki SDS, upravljajo oni sami ali pa člani podmladka, ki se jih drži ime »Klet«. Glede na čas objave in hitrost retvitanja, lahko po nekem obdobju precej natančno določite, kdo je kdo. Kar se mene tiče v teh anonimnih profilih ne vidim nič spornega . Gre za orodje za politično propagando, ki jo eni bolj eni manj uspešno uporabljajo oz. zlorabljajo za svojo agendo. Kar se Janše tiče in njegove obsedenosti s Twitterjem! Ne gre pozabiti, da je Janša od mladih nog računalniški navdušenec in takrat, ko ga je Udba snela na Parmovi zaradi vojaških dokumentov, je bil zaposlen v računalniškem podjetju Mikro Ada. Proti ostalim političnim konkurentom je Janša doktor, kar se tiče področja računalništva in interneta.

Rok Snežić ima srečo. Sreči je ime Petra Grah Lazar in sedi na čelu NPU. Preiskave uperjene proti organiziranemu kriminalu, pranju denarja in utajevanju davkov, se Snežića niso dotaknile. Na predvečer hišnih preiskav je šefica NPU obvestila Janšo kaj se pripravlja. Janši ni ostalo drugega kot, da je obvestil Snežića in ga poslal v Bosno, da pospravi sledi, ki bi preiskovalce lahko vodile v SDS. Snežić v Bosno ni šel sam. Z njim sta šla dva agenta SOVE. Zakaj sta šla z njim in v kakšni vlogi, ne bom ugibal, ker ne vem. Snežić se je večkrat hvalil, da je agent SOVE, poleg tega so ga iz Bosne izgnali. Niso pa ga aretirali, kar preseneča in dokazuje, da je šlo za dogovor med dvema službama. Tovrstni izgoni so v diplomatskem svetu običaj, ko protiobveščevalne službe odkrijejo vohuna pod krinko. In kje je bil davčni svetovalec premierja, ko so se dogajale hišne preiskave? Spal je pri prijateljici v Mariboru in  čakal, da se prah poleže.

Kako je bilo nekoč življenje umirjeno, sem nehote spoznal pred štirinajstimi dnevi. Pri vseh računih in tegobah, sem pozabil na očitno najbolj pomemben račun, T2. Naj sem se spomnil šele, ko so mi odklopili internet in televizijo. Neko sredo popoldan so vse skupaj izklopili. V četrtek sem plačal in v petek so me vrnili v »civilizacijo«. Priznam, da par ur nisem vedel kaj naj počnem v stanovanju. Potem pa se mi je vse skupaj zdelo imenitno. Večer brez televizije in interneta. Vzel sem knjigo, ki sem jo hotel prebrati že pred leti, pa nikoli nisem imel časa. Zdaj sem ga naenkrat imel. Petek je še prehitro prišel. Televizije in interneta nisem pogrešal in še nekaj naslednjih dni sem dal internet in družbena omrežja na ignor. Sovraštva in strupa res ne moreš pogrešati.

Kaj preostane slovenski levici? Najprej pogled v ogledalo. Potem pa priprave na volitve. Nisem pristaš novih strank ampak dejstvo je, da je trenutna situacija katastrofalna in kot voda na mlin Janši. Fajonova se je izkazala za prazno embalažo, SD pa za stranko profiterjev. Ostaneta še Šarec in Mesec. Ne, to ni parodija ampak realnost in zapuščina stranke SMC, ki je prav tako ni več. Tudi protestov ni več, čeprav se ni od lani spremenilo nič. Zbiranja so prepovedana skoraj leto dni in to ni izgovor, da ni protestov. Protestov ni več, ker so v stranki SD spremenili strategijo in priznali poraz. Politični boj so izvozili na evropski parket. Kot cmere, kaj naj drugega rečem. Kot, da bo zdaj Evropa prijela Janeza za ušesa in se bo slednji spreobrnil? Še raje bo tvital in izzival. Zanj je edino zdravilo ignoriranje. Ker pa na vsak njegov tvit skače pol države in po novem še Evrope, ima še večje veselje. Nekaj tvitne, gre vmes srat, čez nekaj minut pogleda na Twitter in že se pol Evrope ukvarja z njim. Boljše kot vsak PlayStation.



   

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je