Preskoči na glavno vsebino

rip Vlada

 


Politična realnost na slovenskem se je pokazala tisti trenutek, ko je novopečeni predsednik Desus-a Karl Erjavec, obiskal svojo poslansko skupino. Prvi peterki svoje ekipe (Desus klopi nima) je oznanil, da zapuščajo nacionalno ligo, pardon vlado. Za nameček sta za idejo o odhodu za Erjavcem stala tako zdravstveni kot kmetijski minister. Prva peterka pa noče slišati nič o tem, da zapusti igrišče in ligo. Čeprav malo ali skoraj nič ne igrajo, imajo zagotovljene bogate pogodbe in plače do izteka sezone 20/22. Če je v žargonu povedano ulica zamenjala prvega trenerja Desus-a, bo morala zamenjati še ekipo. Ker prvi trener kot zdaj kaže, nima nobenega vpliva na igro svoje peterke. Pa tako velika pričakovanja so bila! Celo Dončić naše politike se je videl za mizo, obloženo s kolinami. Če bi Erjavec res sedel na Gregorčičevo, bi naš komedijant Marjan zasedel Mladiko. Pa Damir bi imel spet dobro službo. Pričakovanja so res velika. Za navadne smrtnike to seveda ne velja. Mi bomo vedno obrobje in spregledani. Kje se je izgubil Damijan in kdo v resnici vodi »igro« na levi, zadnje čase ni več jasno. Da nič več ni jasno, nam postaja jasneje vsak dan. Na veliko veselje desnih vernikov seveda.

Skoraj vsi so proti vladi, ta pa se očitno ne sekira preveč in je proti vsem, ki so proti njej. Virus neutrudno razsaja in ubija Slovence, vlada pa še naprej vztraja pri ukrepih, ki ne delujejo. Janša je odpotoval v Izrael, kjer se bo dogovoril za nakup vojaške opreme, zunanji minister Logar pa je odpotoval v ZDA. Tam se bo odhajajoči garnituri in Pompeu še enkrat zaklel, da bomo rovarili proti Kitajski in EU, kolikor bo to v naši majhnosti pač mogoče. Poraženi Trump in osramočena Melanija si zagotovo ne bosta vzela niti pet minut za foto termin, kar bi bil sicer triumf za domoljubce na naši tviter sceni. Če bi bil v igri foto temin s Trumpom, potem bi v ZDA odpotoval Janša, Logar pa bi zastopal naše orožarske interese v Izraelu. Matej Tonin se ta čas igra v pisarni in preganja tajnico. Kot nekoč Erjavec, ko so nabavljali Patrie in podmazovali SDS. Ko pride čas za after party in pregone, Tonin takrat najbrž ne bo tako spreten, kot je bil Erjavec.  

Med brskanjem po spletu v tej katastrofi, kjer se ne eni strani mrzlično išče vlado, na drugi strani pa po božje časti vsako potezo premierja, sem se vprašal? Od kje vse to sovraštvo in zaslepljenost? Kako je Janša uspel iz osebe, ki jo je leta 1988 podpirala in oboževala večina Slovenk in Slovencev, postati tako osovražena in razdiralna figura novodobne zgodovine in aktualnega časa? Jaz sem do leta 1994 verjel, da za Janšo še vedno »stoji« vsa Slovenija in to, kar se je zgodilo po aferi v Depali vasi, mi je bila v tistem trenutku navadna izdaja. Kasneje sem ga imel priložnost spoznati v povsem drugi luči. Takšnega, kakršen je v resnici in kakršnega vidi danes večina normalnih ljudi.

Da so Janševi verniki več ali manj odkriti fašisti, Janšizem pa domoljubna oblika fašizma, je znano že dolgo. V svojih medijih, ki so vse samo mediji ne, objavljajo najbolj sprevržene rasistične in nacistične tekste. Občutek imam, da kar tekmujejo, kdo si bo upal »dlje« s svojimi objavami in zapisi. Da tovrstne izpade rasizma in nacizma redno všečka in deli predsednik vlade, je samo poziv in priznanje njegovim fanatičnim sledilcem, naj nadaljujejo. Zase si jemljejo absolutno pravico do svobodnega otresanja sovraštva, za vse druge pa je v igri »Halo Franci«. Diamantni piling by SDS. Našo edino stranko ste užalili...

Tale turobni žalostni December je v povezavi s korono in ukrepi recept za katastrofo. Koliko časa bo to še trajalo. Koliko časa se da živeti od nič, gledanja v ekrane in zrak? Včasih bi ti rekli, delat pojdi. Danes bi se to slišalo kot drkanje v glavo? Delat kam? Kaj, niti ne bi smelo biti vprašanje v tem času. Ker služb ni, položaji in davkoplačevalski denar pa so rezervirani za izbrance, se lahko navadni smrtniki dobesedno jebemo in crknemo. V poplavi covid smrti zaradi nesposobne vlade, bomo itak samo brezvezna statistika. V najboljšem primeru se bo kdo z »RIP« na družabnih omrežjih spomnil, da smo obstajali. 


 

Čas bo, da se poenotimo in sodelujemo, se oglaša predsednik Instagrama Pahor. Norost nima meja, droge pa medejo Boruta. Najbrž bi bil čas, da ga obišče Milan Krek, zdaj ko ima preveč časa na NIJZ. Krek je imel včasih vedno pri roki odmerek belega ali rjavega, če je bilo potrebno popraviti razpoloženje. Tisti, ki Instagram predsednika zalaga s prepovedanimi substancami pravi, da gre na Erjavčevo največ X-sov. Kar sicer ustreza predsednikovemu vedenju. X predsednik za X generacijo. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je