Preskoči na glavno vsebino

Zima prihaja

 


Vlada ni padla, kamion za selitve pa še kar čaka v Savskem naselju. Protesti so neslavno propadli, zato se ekipa, ki jo poganja stranka SD, poslužuje precej provokativnih akcij. Že v preteklosti je bila tista s »kamenjanjem« Janše neokusna. Simbolična izselitev nekaterih vladnih funkcionarjev oz, njihovih miz + »simbolični zakol«, prikazan s polito rdečo barvo po mizah, pa presega vse meje dobrega okusa. Res je, da nikomur niso grozili z usmrtitvijo, kot to interpretirajo Janševi mediji, je bila pa akcija navadna bizarnost in ogledalo te obupane združbe protestnikov. Zdaj si pa predstavljajte, da bi npr. jaz na Prešernov trg privlekel par miz, na njih napisal Vinko, Tone, Janez, Darko in mize zalil z rdečo barvo. Kako bi se končalo? V tem primeru ste lahko prepričani, da bi priletele štiri ovadbe zaradi groženj s smrtjo, še verjetneje pa je, da bi me kar Policija odpeljala pred preiskovalnega sodnika. Od tam pa bi zagotovo romal v pripor. Prvorazredni, elita in izbranci lahko počnejo vse. Za nas ostale pa velja represija.

Situacija s korona virusom v državi postaja vsak dan bolj kritična. Številke o okuženih in testiranih so neverjetne. Vlada za stanje krivi osrednje medije in tiste, ki javno nasprotujejo spoštovanju ukrepov. Ko omenim vlado, mislim na predsednika le te Janeza Janšo. Saj to je jasno vsem v tej državi, levim in njegovim, da je vlada on. Torej, Janez bo vedno našel krivce, nikoli pa ne bo priznal, da je drugi val vse skupaj presenetil, če ne šokiral. Pa ne samo njega, po večini evropskih držav je tako, čeprav je pri nas ta trenutek res izrazito slaba slika. O nošenju mask ne bi razpredal, ker sem svoje mnenje večkrat povedal. Mi je pa neverjetno, kakšne zgodbe se delajo iz tistih, ki jih kamera ujame nepripravljene in brez maske. Dejstvo je, da precej mil prvi val ni nikogar prestrašil ali prepričal. Vlada je sprejemala ukrepe, ker jih je najbrž morala, maske so pa nosili bolj za predstave, ne da bi res verjeli v njeno zaščito. Prvi val je bila priložnost za posle, Gale pa moteči člen v te verigi masovne kraje davkoplačevalskega denarja. Drugi val pa je povsem druga zgodba.

Mislim, da ta trenutek ni primeren za miniranje ukrepov in vlade. Situacija je kritična, družba gre spet v »lock down«, pa še zima prihaja. Če sem malce ironičen, zima prihaja po nas. Najprej moramo premagati virus, potem pride na vrsto rušenje tretje vlade Janeza Janše. Takrat bodo protesti »legitimni« in upam množičnejši. Jaz osebno ne verjamem, da bo ta vlada padla. Verjamem, da bomo šli na redne volitve leta 2022. Vendar si najbrž nikoli ne bi oprostil, če ne bi protestiral proti tej skrajno desni in škodljivi vladi.

5.11. so napovedani neki silni vsesplošni protesti proti vladi. Podpiram vsak protest proti tej vladi. Če pa bo epidemiološka slika na ta dan katastrofalna in bo število okuženih še kar naraščalo, bodite odgovorni do sebe in drugih in ostanite doma. Za proteste, zabave, posle in potovanja bo še ogromno časa, če bomo ostali zdravi in preživeli. Parole stopimo skupaj mi grejo na kurac in nikogar ne bom pozival, da stopimo skupaj. S fašisti in izdajalci nikoli ne bomo stali skupaj. Nikoli in še takrat ne. V času, ko je zakonsko prepovedano druženje več kot 6 oseb, je tovrstni poziv lahko samo produkt Goebles politične propagande.

Spoštujte ukrepe in se ne »grupirajte«. Držite se zase in s svojimi. Pa vsi skupaj ste lahko malo bolj tolerantni do sodržavljank in sodržavljanov. Mnogim je res težko v tem času, dohodki so presahnili, stroški ostajajo, tu so otroci, starši, partnerji, vsak s svojimi pritiski in strahovi. Malo več sočutja in ljubezni v teh časih nikomur ne bi škodovalo. Ali vsaj prijazna beseda. Če boste iskali prijazno besedo ali malce razumevanja in podpore na družabnih omrežjih, se vam slabo piše. Tam razsaja strup. Naši, vaši, vmes pa prepad in tema. Desni imajo še vero in boga na svoji strani, mi pa Netflix, igralne konzole in UEFA Ligo prvakov. 



Vrnitev Karla Erjavca na čelo Desusa je neizbežna. Zgodila se bo. Najbrž z zamikov, ker trenutne razmere ne dopuščajo sklica kongresa. Janševa največja skrb je ta trenutek najbrž Karl Erjavec. Če je na začetku leta slavil zmago Aleksandre Pivec, ki je postala njegov najlažji plen v koaliciji za preživetje, tokrat ne bo tako. Ali lahko Karl Erjavec odpelje stranko iz vladne koalicije in povzroči njen padec? Najbrž ne. Pobuda KUL ima 39 glasov. Če jih Karl pripelje še 5, je to 44. Še vedno premalo, tu je treba računati poslanca Polajnarja, ki Erjavca ne podpira in KUL  pristane na številki 43. Ne gre, kakorkoli obračate, dokler bo SMC podpiral vlado, bo ta ostala. Koliko pa je možnosti, da se kateri od poslancev SMC premisli in se na ljubo leve scene vpiše na ZZZS, si odgovorite sami.

Bodite odgovorni, spoštujte ukrepe, tudi če se vam zdijo neutemeljeni, ker so pač od trenutne večini nepriljubljene vlade. Prišel bo bolj prijazen čas, premagali bomo to krizo in virus. In potem izstavljali račune tistim, ki so krizo izkoristili za politično korupcijo in kraje pri nabavi zaščitne opreme. 




      

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je