Preskoči na glavno vsebino

The fallen Nazis


Včeraj so očitno padle še zadnje maske. Janez Janša je nagnal notranjega ministra Aleša Hojsa, ker ta ni uspel ustaviti kriminalističnih preiskav, ki niso po godu vladajoči SDS. Trenutni šef NPU Lombergar je sicer za odredbo o preiskavi povedal Hojsu in Travnerju, a ta dva sta bila nemočna. Hojs je informacijo sporočil svojim v Novo24TV, kjer so nemudoma spesnili laži, ki so jim blizu, več pa ni mogel storiti. In ko so se včeraj zgodaj zjutraj na 11-ih naslovih res pojavili preiskovalci, se je Janši dobesedno utrgalo. Ne drži, da je Hojs Janši ponudil odstop ampak je Janša od njega zahteval, da takoj ponudi odstop. Hojs ga je, Janša pa ga je takoj sprejel.

Aleš Hojs je postal notranji minister, čeprav ni bil prva izbira Janeza Janše. Hojs o Policiji in MNZ-ju ne ve nič, kar je dnevno dokazoval s svojimi izjavami in postopki. Logična izbira za notranjega ministra bi bil Vinko Gorenak, ki zelo dobro pozna ustroj Policije in administracijo na MNZ. Po informacijah iz Trstenjakove se je Janša odločil za Hojsa, ker mu je ta obljubil, da bo discipliniral Policijo in ustavil t.i. politične postopke. Gorenak mu tega najbrž ni obljubljal, ker so mu jasne pristojnosti ministra. In tako je skrajni desničar in direktor TV hiše, ki je vsem znana kot tovarna laži in sovraštva, postal notranji minister. Če sem iskren, je njegov mandat še dolgo trajal. Radikalen, nesramen in brez osnovnih znanj o ministrstvu, ki ga je prevzel, je bil kot goska med sezono lova.

Zdravko Počivavšek je včeraj doživel največje ponižanje v življenju. Hišna preiskava in pridržanje. Zdravko pravi, da je reševal življenja. Danes vemo, da ni reševal življenj ampak svojim političnim sopotnikom omogočil največjo krajo davkoplačevalskega denarja. Ukradli so več, kot je Janša v letih 1990-1993 iztržil s prodajo orožja. Na predvečer hišnih preiskav se je sestala koalicija. Janša je Počivavšku omenil možnost, da ga bodo zjutraj obiskali kriminalisti. Počivavšek ni mogel verjeti svojim ušesom. Od Janše je zahteval, da Hojs ustavi napovedano preiskavo in mu zabrusil, da je itak delal po njegovih navodilih. Scena je bila mučna in nerealistična, pravijo prisotni. Pijani od oblasti niso znali ustaviti preiskav zoper sebe, čeprav so oni oblast. Če grem jaz, greste tudi vi, je brundal Počivavšek, ko je zapuščal vrh koalicije. 

Zjutraj so ga zbudili preiskovalci NPU. Počivavšek je lahko poklical dve priči, ki sta obvezni pri hišni preiskavi in potem nemo obsedel. S preiskovalci ni želel sodelovati, saj se je branil z molkom. Zato je tista večerna objava na njegovem profilu, kako pridno sodeluje v preiskavi, navadna laž. Z molkom se je branila tudi Andreja Potočnik. Zanimivo, da je peterica včerajšnjih preiskovancev po zadnjem vrhu koalicije začela uporabljati aplikacijo Signal. V časovnem razmiku treh ur so vsi postali uporabniki Signala. Gre za aplikacijo za varne pogovore in sporočila.

Skrajna desnica, zbrana pod dežnikom SDS, je včerajšnje preiskave dojemala kot državni udar. Pozivi k vojni, likvidaciji Kučana, požigu RTV SLO in podobne pisarije so odražali obup in nemoč tistih, ki so si domišljali, da sta Janša in Hojs uspešno uzurpirala Policijo in NPU. Blestela je nova zvezda Kleti #Dragica, ki je ne boste verjeli resnična oseba. Poleg Erike in Nadke še ena v vrsti do konca odpeljanih na firerja. Skratka, lep dan je bil včeraj. Da ne pozabim. V kontaktih sem z Rumenimi Jopiči. Obljubljen mi je intervju z njihovim vodjem. Če bo do tega res prišlo, boste o tem brali. Mogoče Žanu telefon vrnem, če bodo fantje korektni J

srednji vek
Zanimivo, da včeraj iz varnostnih razlogov doma ni spal srednjeveški cepec Matej Tonin. Na vrhu koalicije mu nihče ni znal povedati ali je tarča preiskav NPU ali ne. V bistvu Hojs Janši ni znal povedati ali je za Tonina izdana odredba o preiskavi ali ne, kar je Janšo spravljalo v obup. Kaj pa moja mama, kaj pa moja mama, je kot papagaj spraševal Tonin, a odgovora ni poznal nihče. Oblast, ki ne ve, kaj ji naslednji dan pripravlja »oblast«. Možno edino pri nas.

Kje je spal Tonin, ne vem. Pravijo, da pri mami ampak lahko, da gre za #fakenews, kot on rad reče, kadar ga ulovijo nevednega. Meni so se včeraj najbolj smilile Počivavškove telice in ostale živali. Je kdo poskrbel za njih? Ker, živali niso nič krive.

Kar se Hrvaške tiče, so pogovori med Janšo in Plenkovićem obrodili podobne sadove kot v Piranskem zalivu. Kot zdaj kaže, bodo korono ignorirali do ponedeljka 6.7., ko bodo na Hrvaškem znani volilni rezultati. Potem bo vse drugače. 

Se vidimo v petek!!!

SI56 0310 0100 155 142
  

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je