Preskoči na glavno vsebino

Stadion Generala Rupnika


Kot je že v navadi pri nas. Zdravko odstopil ne bo. Pravi, da ima vso podporo premierja Janeza Janše in svoje stranke. S stranko je mislil osem poslank in poslancev, ki so zaradi poslanske plače postali hujši, kot uslužbenci v »Kleti«. Kaj vse je Zdravko povedal v svoj bran, zainteresirani veste. Nič, kar ne bi pričakovali od njega. Po svoje ne razumem novinarskega ceha, da sploh hodi na tiskovne konference? Če kdo misli, da bo slišal kakšen konkreten odgovor, je zmešan. To, kar govori Zdravc, ga je naučila piarovska ekipa. Takole med prijatelji za mizo bi minister povedal vse kaj drugega, kot sme ali hoče povedati javnosti. Ker je tip »runkl«, potem do nezavesti ponavlja par stavkov, ki si jih je zapomnil iz zadnjega press treninga s svojo piar ekipo. Ista žalost je Aleksandra Pivec. Mimogrede, a kdo pogreša Karla Erjavca?

Kolikor se spomnim, so po razkritjih v oddaji Tarča vsi vpleteni ponavljali, da naj zadevo čimprej oz. prednostno raziščejo za to pristojni organi. Od premierja vlade do vseh vpletenih ministrov je bilo slišati iste besede. Naj se takoj razišče, če je prihajalo do kršitev in nepravilnosti. Kršitev in nepravilnosti? Tako se torej po novem reče organiziranemu kriminalu na državni ravni. Zdaj, ko so za organiziran kriminal najtežje vrste pristojni organi stopili v akcijo in pridržali dva najbolj izpostavljena akterja, pa je ogenj v strehi. Da Hojs otresa kar otresa, ni presenečenje. Hojs je robat maščevalen fašist, nič drugega. Da premier Janša zmerja NPU s politično Policijo, pa je druga zgodba. Verjamem, da Lombergar ne bo več dolgo na čelu NPU, ker je bil tja poslan, da se nič ne zgodi brez vednosti in odobritve notranjega ministra in pogojno premierja. Očitno je Lombergar stopil na stran stroke in ne vladajoče politike, zato sta danes Hojs in Travner passe. Mene bolj zanima, zakaj je šel včeraj Zakrajšek klicat Hojsa in mu tožarit, kaj so ga zasliševali preiskovalci NPU. Vse bolj verjetna postaja informacija, da sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta. Še zanimivo bo.


milijonarja Joc in Zdravc
Eden od zvezdnikov poslov z zaščitno opremo pa me je popolnoma razočaral. Joc Pečečnik, tako opevani slovenski milijonar je za medije opisal, kako je pomagal državi. Prodal je parcelo, vzel kredit in prosil za bančno garancijo. Kako prosim? A ni tako, da imajo milijonarji milijone na svojih računih? Jaz sem bil prepričan, da je Pečečnik iz svojega računa nakazal milijone za zaščitno opremo, plačal prevoze in potem vse skupaj z zaslužkom prodal. S tujim denarjem oz. krediti in bančnimi garancijami plus podporo državnega vrha bi znal tudi jaz pripeljati maske. In še kaj drugega najbrž. Včeraj sem videl podatek, ki je javno dostopen. Vsa Pečečnikova podjetja imajo blokirane bančne račune! Kako je torej z milijonarji pri nas? Je Pečečnik bivši milijonar? Če gre verjeti Požarju, Pečečnik pritiska na Janšo, da država odkupi bežigrajski stadion. Za ceno 12.5 milijona evrov! Če ga bo Janša uslišal, bo Joc nekaj časa spet milijonar.

Tole z odkupom stadiona je za Janšo in domoljupce privlačna ponudba. Z madžarskim denarjem bi prenovili stadion in ga poimenovali Stadion Generala Rupnika. Namesto v Lepeni bi se letni shod stranke SDS odvijal v prestolnici, kar je dolgoletna želja njihovega predsednika. In to na domačem terenu, kjer so njihovi predhodniki domobranci prisegli Hitlerju! Stadion Generala Rupnika za Bežigradom je intimna opcija Janeza Janše. Skice, kako Janša s Plečnikove tribune nagovarja vernike na obnovljenem stadionu že obstajajo na Trstenjakovi. Kdo je njihov Albert Speer je za zdaj skrivnost.

Takšnega sprenevedanja in dvoličnosti, kot se ga gre vlada v zvezi s Hrvaško, je za v politične učbenike. Vsem je jasno koliko je ura in da se virus širi, ampak tukaj je turistična sezona. Pa še v finalu volitev so pri sosedih. Zdaj ne gre več za zdravje ljudi in reševanje življenj ampak za reševanje hrvaškega turizma. Brez Slovencev letos Hrvati bankrotirajo. Tako da brez skrbi vsi, ki se odpravljate na hrvaško obalo in tisti, ki ste že tam. Država vam ne bo zaprla meje niti vas ne bo tlačila v karantene. Sami pazite nase, to je vse kar vam lahko rečem.

Rumeni Jopiči so dobili kar se mene tiče nerazumljivo medijsko podporo. Kot Šiškova Varda. In zdaj so dobili zalet in veselje. Pozivanje podpornikov vlade in volivcev SDS, naj se jim pridružijo na petkovem izzivanju protestnikov proti vladi, je zaskrbljujoče. Kdo in kaj so Rumeni Jopiči je včeraj z imeni,  priimki in dejstvi objavil #Vladozlom. Tu nimam kaj dodati. Samo v razmislek, kdo vam bo v petek stal nasproti.

3/7 2020 #FightForYourRight 






Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je