Preskoči na glavno vsebino

The land of the dead

SLOVENCI

Konec zime je kot darilo. Ni me sram priznati, da bi se raje pisal Burek, kot dan preživel v Planici. Kaj imam jaz skupnega z vami, mi ni najbolj jasno. Naravnost preziram vse, kar vas večino definira; zimo, zimske športe, politiko, govejo glasbo in razvedrilne TV oddaje nacionalke.

Šport je biznis in zabava. Ne nujno v tem vrstnem redu. Najprej k vašim idolom. Polomljena Ilka je odpustila trenerja in pičko, ki se na treningih in tekmah dela njeno big time frendico. Zakaj, je ostalo v megli. Nekaj o »štekanju« je naložila polomljena zimska kraljica. Okoli »štekanja«. Ilka išče ekipo, ki je pripravljena delati za drobiž ali zastonj. Kar se grejo je drag špas. Lani je Ilka zaslužila 450.000 evrov in s tem denarjem je lahko vzdrževala ekipo in se šla super zvezdnico. Letos je izkupiček slab. Po uradno dostopnih podatkih je Ilka v tej sezoni zaslužila 119.000 evrov, kar zanjo in njeno ekipo pomeni bankrot. Čudi me, da za tako priljubljeno kraljico ni denarja. Mogoče bi moral predsednik Pahor ponuditi svoje pedrske nogavičke na dražbo, Mirjam pa še dres sina Luke Dončića. Dajmo no Slovenci, za svojo kraljico boste pa ja zbrali slabega pol milijona evrov, no!

ROY. Novinec leta v NBA. Po vsej verjetnosti bo to Luka Dončić, čeprav ni edini, ki zna igrati košarko. T.i. dragulj je brez dvoma bodoči kralj NBA lige. Letošnja sezona pa je zanj in Dallas porazna. Druga najslabša ekipa lige niza poraz za porazom. Ker pa je to NBA, je rezultat ekipe ta trenutek nepomemben. Vse se vrti okoli uspešnih potez in statistik Dončića. Slovenski športni novinarji pa so postali podobni zaslepljenim vreščečim najstnicam. Po eni od res porazih tekem, ki je šla takoj v pozabo, zjutraj na Slo spletnih straneh berem; »Nov fantastičen večer Luke Dončića«. Luka je fantastičen košarkar, slovenski športni novinarji pa niso vredni svojega poklica.

Precej bolje gre Miamiju, ki se po vrnitvi Dragića in vedno vročem Wadu še naprej bori za končnico. Dragić je poškodbo saniral, zraven pa tokrat ni sodeloval »mazač« Anže Maček, kar daje upanje, da bo koleno zdržalo sezono. Po najboljši odločitvi kariere (reprezentančni pokoj), ki se je izkazala za najslabšo, mu želimo vse najboljše v nadaljevanju.    

DRAGON
Tekma za najboljše službe v Bruslju je v polnem teku. Kandidatov so polna usta Evrope, čeprav se gre vsem izključno za lastne koristi. Morda edini, ki bi si spričo aktualnih razmer v Evropi zaslužil mesto v Bruslju, je svetovni popotnik, mislec in pisatelj Gregor Preac. Žal pa ga je odtujenost od Slovenije kaznovala. Naivno je verjel programu SNS in hitro trčil ob realnost, Zmaga Jelinčića. Politika je biznis, zato boš dal jurja meni, 500 pa stranki, mu je postavil pogoje. Zakaj Zmago podpira proračun, ki lepo skrbi za migrante? Ker nima 80K za nove volitve. Tako to gre, da ne bo kdo sanjal. Preac je medtem na spletu postal tarča redkih vernikov Jelinčića.

Šoltes ne Verjame več, zato se je spajdašil z edino varianto, ki še zagotavlja izvolitev, z Desusom. Sekta je v pričakovanju odločitve ali se bo vožd podal na evropski parket? Pri tem pa ne vedo, da to ni več  odvisno od Janeza. Janez čaka zeleno luč iz Budimpešte. Daleč ste prihlapčevali domoljubi iz SDS. Janez se priklanja Orbanu, Webru, Tajaniju in Salviniju, zraven pa so ga polna usta domoljublja in slovenstva. Podobne prizore so Slovenci v zgodovini že doživeli leta 1941, ko so se desne stranke priklonile fašistom in od njih vzele orožje za obračun na domačem prizorišču. Zgodovina se ponavlja.
DOM, domovci oz. pravilno domobranci. Nastali so pod okriljem SDS. Šlo je za tajni načrt Janeza Janše, ki ni smel prekmalu v javnost. Zato so zadevo v tajnosti izpeljali preverjeni Janševi operativci. Lucija Ušaj je v dogovoru z Janšo decembra izstopila iz stranke in bo na listi domobrancev kandidirala za Bruseljski luksuz. Tanja Fajon  je iz novinarke postala priležnica Boruta Pahorja. Ta pa jo je vpisal v stranko in poslal nazaj na kraj afere, kjer sta grulila naprej, dokler Borut ni dobil vpoklica na Gregorčičevo. Fajonova zdaj tretjič kandidira, njena edina skrb pa je njena pička in denarnica.

Farški so se skregali in skoraj pobili za mesta, ki vodijo v Bruselj. Lojze se je postil, igral orglice in spet fasal raka, pa mu Tonin več kot tretjega mesta ni namenil. SMC pa nima nikogar več. Ostal je Miro Cerar in 0%. Kdo se neki Perići, ne ve nihče.

Ker smo ravno pri tem priimku. Perić. V čast in slavo najbolj pokvarjenemu odvetniku, kar so jih kdaj videla slovenska sodišča, se problematizira obsodba Ivana Perića. Mogoče bi še verjel zapisom in dvomom, če ne bi Perića in ostale vpletene osebo poznal. Z njimi sem se v kritičnem času družil, potem pa sem še sedel v zaporu z njimi. Ivan Perić je dobil zasluženo kazen, vse ostalo pa je politika in sranje. Kot v primeru Novića. Če se bo izvlekel z umorom, se bo na karto SDS in njenih navijačev. Medtem, ko se »strokovna javnost« ukvarja z vprašanjem, če sta primera Nović in Stephen povezana, je podzemlju že dolgo jasno, da gre za pajdaša.

golobič SLO scene
Me zadnjič HAD na twiterju vpraša, kaj si mislim o novi oddaji Jonasa na nacionalni televiziji? Sem šel poiskat in pogledat. Bolje, da nisem videl. Bolj kot bedna vsebina me je glodalo vprašanje, kako si sploh upa pred tv kamero? Kokain in parodontoza sta mu uničila dlesni in zobovje do te mere, da ni kaj sanirati. Tip pa ima jajca odpirati usta na televiziji. Svaka čast Jonas.

Če bi mi nekdo nekoč rekel, da bom z igranjem video igre prišel do joba, bi se najbrž zelo nasmejal. Zdaj se mi npr. smeji iz podobnih razlogov. Nekoč sem bil zelo proti. Časi so se spremenili, tehnologija pa je tako napredovala, da ne gre več za video igro ampak nekaj več.


V luči volitev za sanjsko službo. Tiste parole, vsi na volitve, vsak glas odloča in te scene. Nikar. Ko jih jebe. Če kje, potem v Sloveniji vaš glas ne šteje. Spomnite se zadnjih volitev. Pa tistih pred njimi. Pa še enih prej. Ne bit ovce ljudje, pobrigajte se raje zase. Če greste volit, greste prosit za sanjsko službo za nekoga, ki ga boli kurac oz. pizda za vas. Je šel kdo za vas fehtat sanjsko službo?  Najbrž ne! In zapomnite si za vse  večne čase. Politiki dol visi za vas. Oni se grejo malce Hiše iz kart in malce Igre prestolov v lokalni izvedbi slovenske vukojebine. Vi pa ste tisti mrtveci, ki korakajo za mrtvim kraljem.

Raje se igrajte žive, dokler se še lahko. Jebeš politiko. Hvala.



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je