Preskoči na glavno vsebino

Case; Blackmail


Prepoved opravljanja poklica. Če se ne bi desni mediji »zavzeli«, za izsiljevanje obsojenega propadlega novinarja Vladimirja Voduška, prepoved dela ne bi nikogar zanimala. Tole kar se gredo zdaj okoli Voduška je navadna sramota. Ali raje njihovo ogledalo. Naenkrat ni več sporno, da je Vodušek zlorabil novinarski poklic za izsiljevanje pokvarjenih direktorjev. Na desni je takole; »Če je naš, naj krade, laže, fuka živali in isti spol…., ni zime za naše«! Bog oprošča, Janez pa po potrebi.

Sodišče je v sodbi zapisalo, da Vodušek leto dni ne sme opravljati novinarskega poklica. Kakšno sranje pa je zdaj to? Oni iz desne se derejo, da je delo ustavna pravica, da je torej prepoved protiustavna. Kretenizem na kvadrat, sodba in vse ostalo.

Za vse službe v tej državi zahtevajo potrdilo o nekaznovanosti. Razen za državni zbor in ministre. Brez izpiska iz kazenske evidence danes ni službe. Če pet let po dejanju ne narediš nove pizdarije, se kazenska evidenca izbriše. Teh pet let pa si u totalnem kurcu. Nobene službe ne moreš dobiti, ker ti to onemogoča zakon in zahtevek po potrdilu o nekaznovanosti. Kako je zdaj s tem in ustavno pravico do dela?

Ko sem jaz leta 1998 prišel iz prestajanja zaporne kazni zaradi afere Depala vas, sem imel kazensko evidenco. Skoraj jokal sem pri Janezu, da me nekje zaposli, pa ni šlo. Sorry, imaš kazensko evidenco, boš delal naprej na »črno«. Da sem jo dobil zaradi njega in njegovih blodenj o "Organizaciji", je raje pozabil. In tako je bilo. Ker sem imel zaradi tega non stop težave, so se me leta 2000 »usmilili«. 

Janša je me poslal na sedež SŽ na Kolodvorsko, kjer me je pričakal Slavko Kmetič. Hotel me je poslati na šolanje za strojevodjo, pa sem ga vprašal, če se mu je zmešalo ali je samo pijan navsezgodaj? Slavko je šel zmeden poklicat Janeza, da nočem biti strojevodja. Pa mu je Janez pojasnil, da sem jaz tisti »sporni«, predviden za Bučarja in ŽIP. Nekdo drug iz kroga SDS je takrat šel za strojevodjo.

Na ŽIP-u pa isti  kurac. Ne vem kaj Janez misli, ampak zaradi kazenske evidence ne moreš biti redno zaposlen, je tarnal Bučar. Na koncu so sklenili, da bom delal preko študentske napotnice, na tujo ime seveda. Bučar je za vsak slučaj hotel, da se zaposlenim predstavljam z imenom, ki je bilo na napotnici. Tako sem za leto dni postal Boštjan Ohnjec.

Po tisti pizdariji z varnostniki in Njavrolinom na predsedniškem vagonu, je bilo študentskih napotnic konec. Iz urada za varovanje se me prepoznali in na ŽIP-u je zavladala panika. Čez noč so me redno zaposlili, dobil sem odločbo »Snažilka«. Kakšno sranje pa je zdaj to, sem vprašal Bučarja. Pa mi je prodal, da je to najnižje delovno mesto, da se v to zaradi kazenske evidence najbrž nihče ne bo vtaknil. Najbrž? Kdo pa naj bi se v trdnjavi SDS? Saj boš delal isto kot do zdaj, torej nič. Gre samo za papir.

No, ta papir sem mu nalepil na plešo in za vedno zapustil to SDS ovsko gnojišče na Kolodvorski. Običajni ljudje si najbrž ne predstavljate, kako izgleda na Slovenskih železnicah. Manjkajo samo še Janševe slike, tam so prave domobranske Dedinje.

Ker pet let nisem znal preživeti od zraka in železnice, sem bil dobesedno prisiljen v kriminalne podvige za obstoj, preživetje in plačilo računov. Ker se vedno ni izšlo, sem spet končal v zaporu, dobil novih pet let kazenske evidence in ta začaran krog traja od leta 1998. Zadnjih deset let se sicer nisem zapletal v kriminalne posle, so mi pa verniki Janše spisali toliko tožb in ovadb na račun bloga, da v tem življenju ne bom nikoli imel čiste kazenske evidence.

Torej. Katerakoli medijska, časopisna, televizijska in kar je teh lažnivih hiš, naslednjih pet let ne more zaposliti novinarja Voduška. Mogoče lahko piše na črno za sindikalno glasilo SŽ kot Tomaž Majer. Prepoved opravljanja poklica je brezpredmetna, saj bo Vodušek naslednjih pet let nezaposljiv.  

Pravite, da je pravica do dela zajamčena z ustavo. Mar to pomeni, da je vsak zahtevek delodajalca za potrdilo o nekaznovanosti protiustaven?

Ne vem, meni je to zajebalo celo življenje. 

Vodušek, post game report 😈


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je