Preskoči na glavno vsebino

JANŠEVA PARALELNA DRŽAVA


DVE PROSLAVI DNEVA SLOVENSKE VOJSKE

Priznam, da postajam resno zaskrbljen.

Pravzaprav ta teden nisem nameraval pisati bloga. Toda tekoča dogajanja v slovenski družbi so mi spet dvignila temperaturo do ravni, ko ne morem enostavno obrniti glave proč in se delati, da ne vidim, da ne mislim, da mi ni treba povedati. Preprosto moram.

Pokrovko mi je dvignila včerajšnja oddaja na TV, ki je slavila »Janševe strukture«: zgodovinske in aktualne, ki so (še) malo zakrite.

Kot sociolog sem večino časa znotraj strokovnega področja zbiral, primerjal in poskušal razumeti podatke, ki bi mi omogočili oceniti razvojne trende družbe. Pravzaprav me niso posebej zanimala splošno poznana in priznana dejstva, ki jih poznamo vsi. Mnogo bolj so me privlačile tiste redke, komaj opazne in pogosto prezrte informacije, ki so šele v medsebojni povezavi in v pravem kontekstu omogočale razumevanje določenih pojavov pod površjem splošnega družbenega dogajanja.

Ena takih informacij je najnovejši podatek, da smo spet imeli dvojno proslavo Dneva slovenske vojske: uradno, potisnjeno na obrobje, na rakičanskem letališču in Janševo, pompozno na Trgu Republike. Predsednik države se je udeležil obeh in s tem dal proslavi na Trgu Republike uraden značaj.

G. Šoltes kot znan previdnež se ni udeležil nobene, »ker ne mara, da se politika vmešava v vojsko«. Od kdaj je proslava vmešavanje v vojsko? Samo takrat, kadar imamo dve paralelni proslavi in je odločitev, katere se kdo udeleži, POLITIČNA odločitev. Tudi odločitev g. Pahorja, da se udeleži obeh, je torej politična odločitev. Z njo nam je povedal marsikaj.
GRADITEV PARALELNIH STRUKTUR DRŽAVE

Kaj je pravzaprav proslavljal g. Janša in njegova druščina? Nastanek »manevrske strukture narodne zaščite«, ki je za g. Janšo pravi začetek slovenske vojske. Zame je pravi začetek Slovenske vojske nastajanje partizanskih odredov pod vodstvom Franca Rozmana Staneta, katerega smrt je še vedno zavita v tančice skrivnosti. Je bil za takratno jugoslovansko prizorišče preveč »nacionalen«?
 Ni pa skrivnost, kdo in zakaj je izbrisal njegovo ime z vojašnice v Ljubljani in s tem jasno pokazal svoje prepričanje, da pred nastopom g. Janše Slovenci nismo imeli nobene vojaške zgodovine. Ta se je za g. Janšo očitno začela z organiziranjem »manevrske strukture«.

Toda to spoznanje in ta pomislek moramo spraviti v kontekst ostalega dogajanja. Kaj se ni pred časom dogajala podobna slovesnost, ki ji je dal g. Janša s svojim obiskom in nastopom poseben pomen in težo? Takratna »proslava« je kar vsiljevala misel, da imamo mogoče v sedanjem času v slovenski družbi že organizirano prikrito paralelno (pol)vojaško »strukturo«, ki ji ne poveljuje štab Slovenske vojske.

Če na to misel navežemo ostalo dogajanje, kot je organiziran pritisk »vztrajnikov« na sodni sistem in zlasti Ustavno sodišče, nespoštovanje uradnih institucij države, graditev kulta Janševe osebnosti, njegovo postavljaško obnašanje, kot da zanj zakoni te družbe ne veljajo, itd., potem dobimo sliko, ki moreče spominja na dogajanje v Nemčiji in Italiji sredi tridesetih let prejšnjega stoletja. Na obdobje, ko sta se tam rojevala fašizem in nacizem.SE ROJEVA SLOVENSKI FAŠIZEM?
Slovenski fašist Janez Janša


Verjetno niste pozabili (o tem sem takrat pisal tudi v blogu), kako je g. Primc pred letom osorej grozil Ljubljani, da ima njegova »butara« preko 60.000 članov. Približno toliko jih je imela italijanska fašistična stranka (ob 40 mio prebivalcih Italije!), ko je organizirala svoj zlovešči »pohod na Rim«. Seveda ni slučaj, da je bil simbol italijanskega fašističnega gibanja prav »butara«, od katere je fašizem celo dobil ime (fascio = butara).

Nekateri smo verjeli, da je uporaba fašističnih in nacističnih simbolov v javnosti in v politične namene prepovedana in da se preganja po zakonu. Ste kdaj slišali, da bi slovenski tožilci sprožili postopek proti g. Primcu? Tudi jaz ne! Očitno so (še rahlo ilegalne) »manevrske strukture« premočne, da bi Pahorjeva država preganjala g. Primca za njegovo povzdigovanje fašizma. Nasprotno, danes je g. Primc spoštovan gospod, ki »mu gre predvsem za otroke« in so mu v tem smislu odprti vsi slovenski mediji.

Ste kdaj slišali za povezanost slovenskih neonacističnih celic s stranko SDS? Seveda ste: javni tožilec je sprožil postopek proti novinarki, ki je te »tajne podatke« objavila. Zdaj je postopek sicer »ustavljen«, kar pa še ne pomeni, da je novinarka »nedolžna«. Le obsojena ni bila. Spet se je pokazala moč »manevrskih struktur«.

Verjetno niste pozabili, kdo je bil idejni oče »izbrisanih«, kar nas je osramotilo v očeh sodobnih družb in povzročilo zgražanje evropskih institucij, ki zdaj zahtevajo od nas (drag) »popravni izpit«.

Verjetno vidite, v kakšno druščino najbolj nazadnjaških držav in družb nas potiskajo zahteve tistih, ki »jim gre za otroke«, da se prepreči novela o istospolnih porokah. Teh zahtev v sodobni Evropi ni mogoče razumeti drugače, kot da so relikt starega fašizma – ali porajanje novega.NOV IZZIV ZA MANEVRSKE STRUKTURE

Toda stvari se bodo še zaostrovale. Priče smo umiranju »nacionalnih« evropskih držav, ki ne morejo preprečiti pritiska afriških in bližnjevzhodnih beguncev. V naslednjem desetletju moramo računati na več (deset) milijonov beguncev iz vojn in razmer, ki smo jih razviti, zlasti ZDA, v svojem pohlepnem lovu za dobičkom (»globalizacija kapitalističnega načina proizvodnje in družbene organizacije«) v glavnem sami ustvarili. Davek na »privatizacijo«, ki jo nekateri pri nas tako opevajo.

Povezava je namreč linearna in neusmiljena: Kapital načrtno pavperizira (siromaši) tiste, ki živijo od dela. Da bi krepil družbene pozicije in oblast bogatih, zahteva zmanjševanje proračunskega financiranja (zdravstva, šolstva, znanosti, kulture itd., kar pogosto skriva za parolami o nujnem varčevanju) in absolutno privatizacijo vsega. (Ob omembi te privatizacije ena od napovedovalk na POP TV skoraj redno doživi psihološki orgazem). Privatizacija sprosti profitni gon in ta »nujnost globalizacije«. V njej razpadajo stare države, umetno sprožene destabilizacije in »revolucije« povzročijo (načrtovane) državljanske vojne in (nenačrtovane) valove beguncev.

Ta trenutek načrtuje beg v Evropo nekaj milijonov Afričanov, Arabcev, Perzijcev, Pakistancev, Afganistancev itd., itd. Za njimi so desetine milijonov tistih, ki jih bodo v to prisilile razmere v naslednjih letih, ko bo globalizacija uničila njihove stare družbene strukture in države.

Koliko od teh nekaj milijonov beguncev bo »po kvoti« morala sprejeti Slovenija? Nedvomno nekaj deset, morda celo sto tisoč. Kdor trdi drugače, se spreneveda. Kapitalizem ne ustvarja samo bogastva, predvsem ustvarja tudi revščino in bedo. Na enega bogataša ustvari sto revežev, tako ali drugače odvisnih od njega.

Kako bo reagiral g. Janša, ki se s svojimi ilegalnimi manevrskimi strukturami pripravlja na prevzem oblasti? Mar še vedno verjame, da lahko zmaga na legitimnih volitvah? Ali pa te strukture pripravlja za plan B? Ga bo poskušal uresničiti prej, kot nas preplavi val beguncev, ali pa bo prav grožnjo tega vala izkoristil za svoj »pohod na Ljubljano«?

Toda, tudi, če bi mu to uspelo, grožnja s priseljevanjem beguncev ostaja. Kaj bo storil glede na svojo izpričano ksenofobijo in neoromantični nacionalizem? Kako bo reagirala njegova politična botra, RKC? Bo g. Janša organiziral referendum o izstopu Slovenije iz EU ali bo vpeljal, namesto izbrisanih, novo kategorijo »apatridov«? Se bo povezal z najbolj ekstremnimi desnimi strankami stare Evrope, ki jim ta grozeči naval beguncev daje nov zagon? Ali se bo odločil za metode, ki jih danes uporabljata Tajska in Indonezija: beguncem na ladjah dajo za tri dni hrane in vode in njihova plovila odvlečejo v mednarodne vode?PISMO PREDSEDNIKOM

Te dni bom verjetno predsednikom RS, DZ in US napisal pismo in priznal, da sem čedalje bolj zaskrbljen. Da čutim v slovenski družbi razraščanje rakaste tvorbe, imenovane »neofašizem«. Da že čutim nastajanje in prisotnost slovenski državi paralelnih »manevrskih struktur«, ki mi vzbujajo strah zaradi opisanih zgodovinskih paralel.

In jih pobaral, ali lahko kot normalen slovenski državljan verjamem, da bo država sposobna preprečiti tem »strukturam« načrtovan (nasilen?) prevzem oblasti in kapitalsko fašizacijo družbe.

Navsezadnje gre v tem primeru za zločin proti državi in mogoče je zadnji čas, da ga ustavimo.

Emil Milan Pintar
  

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je