Preskoči na glavno vsebino

Truth tellers ...




Zadnjič vidim več naslovov v različnih medijih in sicer v stilu, zdaj je potrjeno, da je kriminalec. Zdaj je uradno!? Gre seveda za izrek sodbe in zaporne kazni za enega bolj izpostavljenih protestnikov proti zdaj že bivši Janševi vladi, Anisu Ličini. Gre za nov format ali klasično novinarsko nabijanje po nekom, ki ga ne marajo? Janša je bil npr. več kot 50 krat obsojen na prvi stopnji, pa nihče ni upal zapisati, zdaj je Janša uradno kriminalec. Pa ne samo Janša. Tri četrt politikov in velika večina gospodarstvenikov je bila nekoč obsojena na prvi stopnji, pa na koncu nihče ni šel sedet in nihče ni dobil oznake uradnega kriminalca! Kolikor vem, nihče od njih niti nima kazenske evidence, sicer bi bili vsi nezaposljivi. Ker po sodbi na prvi stopnji vedno sledi pritožba. Če je neuspešna, pa še ena. Na koncu nihče ne gre sedet in nihče ni kriminalec. Vprašajte Janšo, Noviča, Snežića, Jelenčiča ali kogarkoli. Ker je odvetnik Ličine napovedal pritožbo, bodo minila še leta, preden bo uradno postal kriminalec. Če bo?

Pred kratkim je bil pogojno izpuščen iz zapora Igor Bavčar. Da v resnici niti ni bil v zaporu ampak letovišču za prvorazredne potrjene kriminalce, pustimo na strani. Več kot tam je bil doma, v obdobju Janševe vlade pa je bil gost mnogih srečanj in proslav, gostile so ga televizije, čeprav je potrjen kriminalec!? Z velikim zanimanjem spremljam, kje so bo Igor Bavčar zaposlil. Ker ima kazensko evidenco in ima odprte še druge kazenske postopke, je uradno nezaposljiva oseba. Niti snažilka v Istra Benzu ne more biti. Kako bo globoka država poskrbela za svojega varovanca, bomo pa še videli. Že to, da je dobil pogojni odpust je norčevanje iz vseh ostalih zapornikov. Obstaja pravilnik o pogojnem odpustu, ki velja v vseh slovenskih zaporih. Črno na belem piše. Če je obsojenec v drugem kazenskem postopku, ne more zaprositi za pogojni odpust. Razen, če si Igor Bavčar. Do zdaj komisije za pogojne odpuste pri ministrstvu za pravosodje nikoli niso odločale o pogojnem odpustu osebi, ki ima odprte druge kazenske postopke. Enostavno zato, ker noben obsojenec ne more oddati prošnje za pogojni odpust, če je v drugem kazenskem postopku. Bavčar je bil prvi in celo izpustili so ga. In zdaj ni več kriminalec ali kaj? Nagradno vprašanje! Kaj je potem Zdravko Počivavšek?

V zadnjem desetletju in pol ni bilo volitev, da ne bi na nek način »izletaval« in nase opozarjal propadli politik in samooklicani neodvisni novinar Bojan Požar. Njegov napad po naročilu Janše na Šarca v takrat zadnjem predvolilnem soočenju in rezultat 0.88 %  še nista šla v pozabo. Bojan tokrat napada kandidatko za predsednico države Pirc Musarjevo in ji grozi z dvojno tožbo. Kazensko in odškodninsko, ker Bojan ne prenese, da mu kdo nastavi ogledalo. Naslavlja jo z Nataša in zahteva opravičilo do 17 ure. Gospa, ki bo po vsej verjetnosti prva predsednica republike Slovenije, je o Požarju in še nekaterih medijih povedala kar jim gre. Kar se mene tiče je Požarju celo polaskala, ker portal, ki razširja laži po nareku Janše imenovati medij, je neke vrste priznanje. Me je pa presenetilo, da je v isto vrsto postavila Novo24TV, Požareport, Reporter in Necenzurirano. Da pri Reporterju in Necenzurirano lahko plačaš lažnive članke ali pa kupiš mir, da te Kršinar & co., na drugi strani pa Cirman Roglič Odlazkov team ne sesuvajo in pišejo grde stvari, si pa nisem mislil. Vsaj za Reporter ne, odkar so se razšli s Trstenjakovo. Za Novo24TV in Požarja ni dvoma kdo so in kaj objavljajo. Za ostala dva medija pa od bodoče predsednice države pričakujem konkretna dokazila. Kdo je v Reporterju in Necenzurirano naročil in plačal lažnive članke, za katere članke gre, kdaj so bili objavljeni in kakšna je bila cena?


Kako to gre z naročanjem člankov v medijih, sem spoznal skoraj tri desetletja nazaj. Takrat ni bilo interneta, niti POP TV. Glavni mediji so bili televizija RTV SLO in časopisa Dnevnik in Delo. Dnevnik je bil klasično levo usmerjen, na Delu pa je vajeti v rokah držala Slivnikova četica. Poleti 1994 je Dnevnik dnevno obračunaval z Janšo in njegovimi zaradi incidenta v Depali vasi. Delo, vsaj uredništvo notranje politike pa je Janši zvesto stalo ob strani. Takrat sem dvakrat prosil Vasleta, naj nekaj objavi in tip je res objavil. Ker sem se vnaprej pohvalil, da vem kaj bo objavljeno in v kakšnem tonu, sem dobil sloves nekoga, ki lahko »zrihta« članek v Delu. Zaradi ene od takšnih intervencij, ko sem nekomu uredil pozitiven komentar v kolumni Vinka Vasleta poleti leta 1994, se bom Septembra leta 2022, torej letos jeseni, zagovarjal na ljubljanskem okrožnem sodišču pred sodnico Majo Povhe. Ko je kolumna leta 1994 izšla, je omenjena sodnica hodila v osnovno šolo. Podatek, ki precej nazorno opisuje stanje v slovenskem pravosodnem sistemu. Banana republika v vsem sijaju.

Za predsedniško kandidatko iz Moravč, Nino Krajnik pa nekaj ne vem! Se ženska namerno dela norca iz sebe, je to natur ali po nasvetu Jeretiča?


Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je