Preskoči na glavno vsebino

Gnoj se kida pomladi

 

Volitve se bližajo, nervoza na politični sceni pa je skoraj otipljiva. Nov igralec na politični sceni je dodobra premešal karte. Čeprav Golob še nima programa in razen bivše sodnice ne poznamo nobenega kandidata za poslanski sedež iz vrst GS, je slednja na javnomnenjskih lestvicah daleč pred vsemi strankami KUL-a. To je očitno slovenska posebnost. Tako je bilo nekoč z Jankovićem, Cerarjem in Šarcem. Razen njih nismo poznali nikogar iz njihovih vrst, pa so vsi zmagali na levi strani. Prva dva sta celo pometla z SDS, Šarec pa ni bil te vrste kaliber. Včeraj sta bila Bratuškova in Šarec videti kot, da sta na sedmini. Mrkih pogledov in sklonjenih ram sta z muko monotono ponavljala v maski, kako sta vesela Goloba. Obema je najbrž kristalno jasno, da ju po 24.4. ne bo več v parlamentu. Najbrž gre večini na smeh, ko politiki vztrajno ponavljajo nekaj o svojih programih, čeprav nikogar ne zanimajo in so samo mrtve črke na papirju. Šteje lik in obraz, ne pa program. Vsaj pri nas je tako, pa brez sprenevedanja.

Stranka SD je očitno stranka rdeče elite. S Šoltesom stranka ni pridobila nič. Za sanjsko službo v EU parlamentu je izkoristil v za ta namen ustanovljeno stranko Verjamem. Potem jo je ugasnil in presedlal v Desus. Ker se mu v družbi Erjavca ni uspelo vrniti v Bruselj, mu je LMŠ hotela urediti službo direktorja Uradnega lista. Kako se je končalo, vam je znano. In zdaj je Šoltes nova faca v SD, strokovnjak za pravo in bodoči pravosodni minister, če se bo vse izšlo po načrtih. Vse za rdeče barone. Tanja Fajon je dolgo časa upala, da bo glavna na levem polu in celo bodoča mandatarka, s prihodom Goloba na politično sceno pa je to upanje ugasnilo. Tako, kot je pri večini sprva navdušenih nad Golobom upanje v »drugačno« politiko splahnelo zaradi informacije, da sta v Golobovo stranko vstopila poslanka Janja Sluga in poslanec Jurij Lep. Oba sta zaradi osebnih koristi podprla Janševo vlado in leto dni zagovarjala vse rabote Janševega kriminalnega ustroja. Samo spomnite se, kako je Janja Sluga branila in zagovarjala Počivavška, ko je Gale na tisti legendarni Tarči razkril, kako se nabavlja zaščitna oprema. Kar se mene tiče, ne bo glasu za GS. Nihče, ki je podpiral Janševo vlado, sodeloval z njo, jo zagovarjal in celo pomagal ustoličiti, ne more biti del nove drugačne politike, ki jo obljubljajo vsi.

Kako in kaj z Golobom, si razbijajo glavo tudi na Trstenjakovi. Desna medijska greznica že nekaj časa svinja po Golobu, ampak efekta ob tega ne bo. Kurijo, zabavajo in tolažijo svojo volilno bazo, nas normalnih pa njihove nebuloze in laži ne dosežejo. Lahko pa mi verjamete na besedo, da bi zadostoval samo namig Janše, pa bi čreda obmolknila. Ga ni junaka na Janševi desnici, ki bi si upal sploh omeniti kakšnega ptiča, če bi Janša ukazal »premirje«. Hujši so kot vsi bivši komunisti in severni Korejci skupaj. Minuli petek se je na Trstenjakovi odvil strogo konspirativen sestanek na temo Golob. Sestali so se Janša, Mahnič, Predalič in Krkovič. V nekih prejšnjih časih bi Tone prišel z Yugom in sinom, tokrat pa je prišel sam. Sicer pa stanje na Trstenjakovi ni nič drugačno kot, če bi se pisalo leto 1991. V SDS je vedno vojno stanje, brez heca. Iz lastnih izkušenj vam povem, da ti ni normalno in zdravo okolje. V pisarnah zloglasne Udbe se je lažje dihalo, kot se diha npr. na Trstenjakovi.

Generalni direktor policije Olaj je posebne vrste tič. Bivši sodelavci iz novomeške policijske uprave zanj pravijo, da gre za nesposobnega in nekorektnega policista, ki je na vrvici Hojsa in Janše. Olaj ne skriva naklonjenosti do skrajne desnice in obujanja fašizma. Zvesto izvršuje sporne ukaze Hojsa in kadrira Trstenjakovi naklonjene kadre. Tiste, ki korektno opravljajo svoje delo pa kaznuje, premešča, degradira in ponižuje. To, kar si je v imenu Olaja privoščila PP Dolenjske toplice, to je ta SDS fašizem in nasilje nas vsemi, ki se ne strinjajo z Janševo oblastjo. In ne, ni Pegaz razkril identitete osebe z družbenega omrežja Twitter. Olaju ge je zatožil eden od številnih spletnih vohunov, ki se udinjajo Trstenjakovi in upajo na drobtinice iz gospodarjeve mize. Tako, kot je bilo v primeru zdaj že bivše sodnice in nove podpredsednice Golobove stranke. Njen komentar je SDS-ov vohun prekopiral in poslal Vinku Gorenaku. Če je bil nagrajen ne vem, kaj se je potem dogajalo s sodnico, pa vam je znano. To so ti dobri ljudje iz vrst stranke SDS. Gobec jih je poln dobrih del in dobrot, v resnici pa so zlobni ljudje, pripravljeni uničiti življenje vsakomur, ki si drzne kritizirati Janšo.



Najbrž ni skrivnost, da po volitvah ne bo več Urbanije na Ukom-u, Jančiča na Siolu in Iršiča na MK. No, ne bo še marsikoga, ampak za to trojico bo padec Janševe vlade grda streznitev. Iršič, ki si ne more najti normalne babe in jo je tako kot Rončevič kupil na Daljnem vzhodu, bo pobegnil na Kitajsko. Jančič bo končal na Nori24TV, če se ga bo seveda usmili novi stari direktor tovarne zlobe Aleš Hojs. Urbanija, ki za potrebe novih članov nadzornega sveta RTV tedensko piše nekakšne analize programa na RTV, pa bo spet planšar na Veliki Planini. Zanimivo, da je Urbaniji Hojs naročil, da piše tedenske analize, najbolj pa je nad njimi navdušen še en reden neplačnik naročnine in večni pijanec Vane Gošnik.

Masleša diplomo ima. Na desni pa gonijo svoje laži naprej. Za njih ni argumenta, kot jih ni za Troho v zvezi s Covidom. Ne obstaja in pika. Ker Janši odgovarja, da se nabija po sodstvu in Masleši, se čreda ne ustavi. Laž poganja celo Jan Zobec. Če bi bil jaz Masleša, bi ga kratko malo na gobec. Za dozo krohota pa je poskrbel lažnivi vaški pijanček. Razglasil se je za Luko Dončića raziskovalnega novinarstva pri nas. Konec. Luč se bo sama ugasnila. Gremo na volitve, da skidamo ta gnoj.



     

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je