Preskoči na glavno vsebino

Prosti pad

 


Včeraj se je zgodilo pričakovano in neizogibno. Karl Erjavec ni postal novi mandatar, saj je za konstruktivno nezaupnico glasovalo 40 poslank in poslancev. Vlada Janeza Janše ostaja, boj proti njej pa se bo najbrž nadaljeval. Zainteresirano občinstvo je včeraj še enkrat več lahko videlo in slišalo nivo poslanske kulture. Žalitve, podtikanja, laži, poniževanja in strupeno sovraštvo. Janši se ni zdelo vredno poslušati kaj mu imajo v parlamentu za povedati in se je po ponižujočem nagovoru pobral v svojo rezidenco na Gregorčičevi. Tam ga je potolažila bivša tajnica iz Trstenjakove, ki je zdaj svetovalka v kabinetu, sicer pa je še vedno njegova aktualna priležnica. Če smo iskreni, Janša v parlamentu ni imel kaj novega slišati. Opozicija je nabijala po njem z znanimi očitki, člani koalicije sovraštva pa so branili lik velikega vodje in slavili svoje uspehe. Skratka predvidljivo dolgočasno dogajanje z vnaprej znanim koncem. Nemoč in obup opozicije sta bila včeraj naravnost boleča. Poraz so po ponižujočem rezultatu predstavljali kot moralno zmago in nabijali, da Janša nima 46 glasov. Koliko glasov ima aktualna vlada se bo pokazalo ob potrjevanju Janeza Poklukarja za zdravstvenega ministra. Po mojem mnenju bo potrjen brez težav.

Nimam se navade vtikati v garderobo, ampak v parlamentu bi moral veljati nek kodeks oblačenja. Že iz spoštovanja do funkcije in parlamenta. Nekateri pacienti Levice so živ primer norčevanja iz države. Še večji primer norčevanja iz vsega skupaj je predsednik države Borut Pahor. Več ali manj je vsem jasno, da se je Pahorju na predsedniški funkciji popolnoma odpeljalo. Ker nima nobene odgovornosti se preklada po državi in snema selfije. Po njegovem vlada dela dobro, opozicija pa je grda, ker z vlado noče sodelovati. Žalostno je, da se predsednika ne da odpoklicati. Sicer pa dvomim, da bi bil odpoklican, če bi imeli ta institut. Večini očitno ustreza in ne dvomim, da bi bil še enkrat izvoljen, če bi lahko spet kandidiral.

Na obrambnem ministrstvu so razmere žalostne. Da je Matej Tonin obrambni minister, je žalitev za vojsko. Precej častnikov se izogiba srečanju z ministrom, ker mu enostavno nočejo salutirati. Raje snamem uniformo in vrnem odlikovanja kot, da bi pozdravljal tega cerkvenega pajaca iz srednjega veka, je odgovoril častnik zasliševalcem iz OVS. Najbrž bo res moral sleči uniformo. Do konca disciplinskega postopka je moral celo izročiti orožje. Vojaki in častniki nočejo sodelovati na vajah, kjer je najavljen obisk obrambnega ministra. Janšev družinski prijatelj in plezalni tovariš Pograjc pa gostuje na vojaških predavanjih in bodoče častnike uči, da je Janša edini pravi voditelj. Politizacija vojske je v polnem teku. Poznavalci trdijo, da je Tonin fikus minister in da obrambni resor v bistvu vodi Janša.

Klet je v začetku leta »zaposlila« nekaj novih sodelavcev. Gre za podmladek SDS oziroma otroke funkcionarjev SDS. Kdo v resnici zlorablja mularijo v politične namene je najbrž jasno. Sin poslanke SDS Bah Žibertove je javno potožil, da je izpadel črna ovca, ko je v šoli hvalil vlado in ukrepe. Anže, zamisli se malo, zakaj si črna ovca? Gledam oddaje o Hitlerju, nacizmu in drugi svetovni vojni na History kanalu in se samo čudim. Janša s svojo SDS dobesedno kopira politiko skrajnih desničarjev iz nacistične Nemčije. Tudi če nočeš videti, vidiš. Primerjave se same ponujajo. Pretirano domoljubje, sovraštvo do tujcev in slepa vdanost vodji. Vsem je skupno še to, da prihajajo iz podeželja, nerazgledani in z nizkim IQ.

Metelkovcem je prekipelo. Ob naslednjem obisku Rumenih Jopičev bo očitno sledil pretep. Ker so bolj boječe narave, so najeli nekaj lokalnih pretepačev, da patruljirajo po Metelkovi in na družabnih omrežjih spremljajo, kaj načrtuje sovražnik . Grem po kokice, potem lahko začnete.




Hvaka vsem, ki ste se potrudili in mi zajebali kredit. Dobro delo ste opravili. Na vašo srečo nimam Kopšeta, da s kakšno akcijo sanira katastrofo. Treba si bo zapombiti kje živim 🙏

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je