Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 24. september 2018

PRASICA 2


Alenka postane predsednica vlade. Potem, ko je sprejela ponujeno vlogo in spečemu Jankoviću zarila nož v hrbet, so stvari stekle same. Na predvečer imenovanja si je privoščila razvratno zabavo z neznanim ljubimcem (receptor ga je prvič in zadnjič videl, zato ne vem za koga je šlo), zjutraj pa se je še poslednjič kot navadna poslanka oglasila doma. Alenka ima tudi dom, ampak moža in otroka se ne spodobi omenjati. Družino je v javnosti vedno varovala, pa ne zaradi kakšnega posebnega čuta za karkoli. Pri njej je najbrž še danes prisoten strah pred maščevanjem. Prav ona je med najbolj odgovornimi (beri krivimi), da so ljudje izgubili premoženje v državljanskem nategu, ki je slišal na ime NKBM. O tej temi morda kdaj drugič.

Dan imenovanja predsednice vlade. Napetost je bila na vrhuncu. Ozračje okoli Alenke pa naelektreno in nič kaj slavnostno. V obračunu z Jankovićem je mnogim obljubila položaje, da so stopili na njeno stran. Zdaj so jo obkrožali in opominjali na obljube. Ker je isti položaj obljubljala več ljudem, je bila večina prisotnih v poslanskem klubu slabe volje.

»Kako sploh dela PV«, je ušlo Alenki. V prostoru je nastala mučna tišina, saj se je večina zavedala, da to ni šala, kot je kasneje njen spodrsljaj opravičeval bodoči generalni sekretar vlade. Če je bil že takrat njen porivač? Pravijo, da ne. Zadnji iz kroga njene bivše politične skupine, ki jo je položil, je bil Jani Moderndorfer. Ta je kasneje pripovedoval veljakom sive oblasti v Tivoliju, da je bilo v tistih časih edino pomembno, da si sovražnik Janše. Kdor ni veljal za sovražnika Janše, mu niso odprli dvornih vrat do nove kraljice. Je danes kaj drugače? Po moje ne.

Da bo izvoljena, je bilo jasno. Šlo je za formalnost, saj so njeni strici tokrat znali seštevati. Ali so se pri Jankoviću ušteli ali pa so spoznali, da ni iz pravega testa (poslušnega), ne bomo nikoli vedeli. Alenka je sedela v poslanski klopi in čakala svoj trenutek. Čestitke dobro obveščenih so na njen mobilni aparat deževale vnaprej. Eno je uspel slikati fotograf Jani Božič. Slikal je zaslon njenega aparata in sporočilo na njem. Neverjeten dosežek, ki ni bil nikoli priznan. Lahko tajne službe prestrezajo elektronska sporočila, to ni nobena umetnost. Kar je storil Božič, pa v obveščevalnih krogih velja za podvig s črtico.

Nova premierka je ponorela, ko je v medijih videla »dosežek« Janija Božiča. Isti dan je sklicala ožji kabinet in zahtevala njegovo glavo. Ne vem kako, ampak jaz sem predsednica. Pankrt me ne bo jebal, mene že ne, se je drla v kabinetu. Od notranjega ministra je zahtevala, da nad Božiča pošlje policijo. Ta jo je opomnil, da nima te pristojnosti. Po teh besedah je šel notranji minister lahko domov.

Kaj pa SOVA, zakaj imamo SOVO, ni odnehala Alenka. Naslednji dan se je na vladi oglasil namestnik direktorja SOVE. Direktor ni vedel kakšna usoda ga čaka, zato je poslal namestnika. Nekaj ur kasneje je namestnik razlagal direktorju, da je PV besna. Fotografa Janija Božiča moramo obravnavati kot protidržavni element. Vse skupaj nima smisla, ampak baba misli resno, je bil odkrit namestnik.

Na SOVI je izbrana skupina začela z lovom na čarovnice. Božiču so vdrli v računalnik, sproti so mu snemali elektronsko pošto in za PV Alenko pisali sporočila. Poleg tega je proti njemu sprožila sodne postopke. Jani Božič ni vztrajal v Sloveniji, odselil se je v London. Ko je urejal papirje za pot in selitev na otok, je bila Alenka obveščena o njegovem vsakem koraku. Britansko veleposlaništvo je v tistem času prejelo varnostno depešo, ki se je nanašala na selitev Janija Božiča. Ker za kaj takšnega niso zaprosili slovenske strani, so z začudenjem terjali pojasnila okoli te depeše. Šele Karel je pomiril nejevoljnega predstavnika Mi-6 na Mladiki, da gre za nekakšno pomoto in zmoto premierke.

PV vs fotograf
Zmota gor ali dol. Štirje zaposleni na SOVI so se nezakonito ukvarjali z Božičem več kot leto dni, Alenka pa je to agencijo zlorabila za obračunavanje s fotografom. Pa se ženska, pijana od oblasti ni ustavila pri tem. Ko je primer po sodni poti dobil sodnika, je Alenka stopila v akcijo. Najprej je v svojem kabinetu doživela hladen tuš. Minister za pravosodje ne bo vplival na sodnika. Torej bo moral kdo drug. Jernej Pavlič je postal Alenkin sel med Gregorčičevo in palačo na Tavčarjevi.

Kako se je zgodba končala, vam je znano. Kako je začela z novo, pa najbrž malo manj. Izbrani svetovalci so pravilno ugotovili, da ženska ni priljubljena, da bo težko izvoljena. Zato so izdelali odlično predvolilno strategijo. Upokojenci in  zdravstvo. Upokojence je Erjavec prevečkrat nategnil, ne bo mu pomagal niti Janković, niti Dragić in vsa zlata istanbulska smetana. Zdravstvo pa je večna tema. To bo to, so sklenili.

Kdor Alenko pozna, ji ne bo dal glasu. Zato v svojem okraju ne bo izvoljena, so napovedali njeni svetovalci. Kdor jo ne pozna, ga bo pa morda prepričala, če bo konstantno ponavljala »upokojenci, zdravstvo«. Ti bodo morda glasovali za njo. Ker pa zaradi volilnega sistema ne morejo, bodo dali glas kandidatu SAB. Na Alenki je, da se pridruži zmagovalcu, če hoče biti ministrica, ker izvoljena ne bo (tako njeni svetovalci pred kampanjo).

Vse kar so predvideli, se je zgodilo. Alenka je prepričala peščico tistih, ki je ne poznajo oz. imajo spomin zlate ribice. Zaradi teh glasov so v parlamentu Bandelli in podobni lopovi, ona pa ministrica.

War bitch
Kako je vse skupaj potekalo! Alenka je igrala na dve karti. Druga je bila seveda koalicija z SDS. Najbrž ni skrivnost, da se Alenka in Židan ne prenašata. Pravijo, da si je Židan v preteklosti dovolil preveč. Ampak Alenka ni iz testa, da bi lahko vpila »MeeToo, čeprav je aktualni predsednik DZ res svinja.


Se nadaljuje

mikstone