Skupno število ogledov strani

sreda, 20. december 2017

Miki, piši kuči propalo


Leto 2017 se počasi poslavlja. Razen zlate kolajne košarkarske reprezentance se ne spomnim ničesar, kar bi bilo vredno izpostaviti v pozitivni luči. Negativnih pojavov in osebkov pa kolikor hočete. Kot vsako leto si bomo tudi letos zaželeli uspešno in zdravo novo leto. Kičasto, ampak tako je. Lani se je prvič zgodilo, da sem »Silvestrov« večer popolnoma ignoriral. Nobenih smrek, daril ali česarkoli. Ob desetih zvečer sem zaspal, kot bi bil navaden dan. Lani ob tem času sem imel precej razlogov, da sem se počutil kot sem se. Kaj pa letos? Ne vem, bo kar bo. Brez načrtov zaenkrat.

Včeraj bi moral dan preživeti na sodišču. Zaradi tožbe Dušana Mikuša, razžalitev in obrekovanje. Zjutraj, ko sem bil že na vratih, je zazvonil telefon. Odvetnik mi je sporočil, da obravnava odpade, ker je sodnica zbolela. Kar seveda ni nič narobe. Mikuš je tožbo vložil Marca 2012. Absolutni zastaralni rok v tem primeru je 6 let. Če me sodišče do 22.03 2018 ne obsodi, je zadeva zastarala. V precej podobni zadevi sojenje traja že leto dni. Zato je utopično pričakovati, da bo prostozidar, samozvani veliki mojster 33. stopnje in vitez nekakšne združbe motenih snobov Dušan Mikuš, dočakal kar čaka. Miki, piši kuči propalo.

Mikušu bi se najbrž bolj splačalo, če bi ubral taktiko Milana Zvera in njemu podobnih. Taktika je bila priročna za kurčenje v desnih trobilih, drugega efekta pa ni imela. Zadnjič sem zasledil izjavo Milana Zvera, da takšnega blatenja ne bo dopustil. Kot ga ni v primeru Kunstlja!? V primeru Kunstlja??? Če bi bil Zver prepričan, da bo resnica ostala v družinskem krogu, bi me kazensko ovadil in spravil pred sodišče. Tako pa je poslal zasebno tožbo na neobstoječ naslov in dočakal zamudno sodbo, s katero zdaj opleta po potrebi. Ne samo on, ampak to je folklora izrojenih desničarjev našega časa.Danes bo Višje sodišče razsojalo o pritožbi Milka Novića. Primer, ki je zdavnaj prerastel okvire kazenske zakonodaje. Nović je hote ali ne postal zaščitni »brand« tistih, ki so do nedavnega motili javni red in mir pred ljubljanskim sodiščem. Seveda nekaznovano, ker je šlo za režijo Janeza Janše. Naj je Nović kriv ali nedolžen, ga zdaj zagovarja Janševa armada kretenov. In posledično ga cefrajo vsi, ki ne marajo Janše in njegovih ovac. Iskati podporo v politiki je dvorezen meč. Če si že pridobiš naklonjenost in simpatije na eni strani, avtomatično postaneš sovražen element za drugo stran. Žalostno a resnično. To je Slovenija danes. Nović bi imel precej več možnosti za pošteno sojenje, če ga ne bi SDS ove ovce izrabile za nabijanje po pravosodju. Čisto človeško. Ko navaden, o primeru neinformiran človek vidi zapito Metodo Podkrajšek, kako z izbuljenimi krvavimi očmi in težko alkoholno sapo nekontrolirano vrešči ; »free Milko Nović, se mu zdi, da je Nović prav tam kamor sodi. Vpliv ulice ni nujno dobrodošel.

Saga o arbitražnem sporazumu in neimplementaciji še kar traja. Težko bi v svetu našel tako neumen zaplet, kot je omenjeni. Arbitražna sodba je izrazito v prid Hrvaški. Tako na kopnem kot na morju. Arbitražna sodba kakršna je, je klofuta, ponižanje in kraja slovenskega ozemlja. Zdrav razum narekuje, da bo Hrvaška zahtevala implementacijo, Slovenija pa bo iskala izgovore, da sodbe ne upošteva. Kakšno pa je trenutno stanje oz. stanje od razglasitve sodbe naprej? Mi bi za vsako ceno pojedli svinjarijo, ki nam jo je pripravila mama v Bruslju. Ne, ker nam je všeč. Kje pa, fuj. Pojedli bi jo, ker se mamo spoštuje. Hrvat pa? To je hudo razvajeno dete. Mama ga non stop razvaja, da je mir doma. Od vseh dobrot, ki jih servira mama, je prenažrt. Zato solidne tortice(arbitraža) iz maminih rok nikoli ne bo požrl. Še najmanj iz spoštovanja. Če že, bi jih požrl iz inata, podobno kot je strup iz »inata« popil Šuškov general Praljak.Kako zanikrna in dvolična je naša dolina, priča zgodba o zakoncih Login. Reporter bo lahko objavil gloso; »Ko hišnega odvetnika premami barva denarja in nastopi proti tebi«! Janez Stušek je hišni odvetnik Reporterja in njegovih pisunov. Samo proti meni jih zastopa v več postopkih. V zadevi »Igra« Stušek zastopa Reporter kot družbo, zraven pa Šurlo, Biščaka in upokojenega Vasleta kot domnevne oškodovance. Potem pa se zgodi telefonski klic, ki vse postavi na glavo. Zakonca Login sta se za zastopanje okoli pisarij Reporterja obrnila na odvetnika Stuška. Večina odvetnikov bi zakonca odslovila, ker že zastopa Reporter in njegove novinarje. Ne pa Stušek. Stušek je po klicu videl samo še zeleno. Spisal je grožnjo s tožbo in jo po zasebnem detektivu poslal na uredništvo Reporterja. Šurla je najbrž padel iz stola, ko je prebral Stuškove pozdrave. Odvetnik, na katerega so stavili vse, se je obrnil proti njim.

Cirkus Slovenija obratuje naprej. Tudi ob nedeljah in praznikih. klapEND     


izviren tekst je objavljen na Mikstone blog
SI56 0310 0100 1155 142