Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 04. april 2016

Komunjare, verniki in lažnivi Gorenak

Komunista, udbovca in danes kvazi demokrata

Minuli vikend je še enkrat dokazal, kaj in kdo smo! Ne bom uporabil te besede, saj ima domala vsak polnoleten državljan za aktualno sranje in stanje duha v državi svoj sočen izraz. Leta 1991 smo se odcepili od takratne Jugoslavije. Videti je bilo obetavno, prihodnost pa svetla. Resnica pa je diametralno nasprotna. Z odcepitvijo ali desnim ljubši izraz osamosvojitvijo, so maske padle. Samozvani borci za osamosvojitev in takratni Demos niso bili nobeni domoljubi in zavedni Slovenci. Navadni drugorazredni komunisti in propadli udbovci, ki niso več videli svoje prihodnosti v Jugoslaviji. Kako je Janša »osamosvajal« Slovenijo, je zgodba za še živeče domobrance in njihove potomce, ki so umsko zavrti verniki. Osamosvojitev po Janši in resnica o njej, sta dve popolnoma različni zgodbi.
Malo vas je malo, pičkice! Tako se zmerjajo navijači na tekmah. Kolektivni športi so v Sloveniji zadnji dve desetletji obiskani tako mizerno, kot bi bili kužni. To je naša realnost. Vinko Gorenak, dežurni lažnivec in honorarni odvetnik Janše in SDS, bi po upokojitvi lahko prešteval navijače po stadionih in dvoranah. Da ne bom Gorenaka slučajno pomotoma označil za lažnivca. Lahko, da ima okulista, ki mu je za kakšnih 100% zajebal dioptrijo, pa se Gorenaku prikazujejo 10.000 glave množice. Nekje je zapisal, da so mu šle vse dlake pokonci, ko je ugledal morje slovenskih zastav na zborovanju, katerega namena niti udeleženci niso poznali. Baje se je počutil kot v Planici. Miličnik Vinko pravi,  da so ga v kadetski šoli (Udbo je zamolčal), naučili ocenjevati številčnost množic, možnost odstopanja pa naj bi bila 10%. Vinko sedi, cvek. Lahko pa je vse skupaj bolj enostavno. Vinko je bil mogoče pijan, pa je videl 10.000 vernikov. Trezen takšne laži razširjati, to je politika SDS.  
Nekoč je veljalo, da bo Slovenija druga Švica. Kaj druga, kmalu bodo vsi hoteli biti druga Slovenija. Ker smo bili do leta 91 Jugoslavija, so redki na svetu sploh vedeli, da obstaja dežela, poimenovana Slovenija. 25 let po tako opevani in z aferami umazani osamosvojitvi, še vedno gledamo iste face v politiki in javni upravi. Le stolčke si silom razmer včasih zamenjajo. Gobcanje o napredku in razvoju je navadno laganje,  edina valuta na katero se lepijo, so kvazi zasluge okoli osamosvojitve.
Janša je na čelu stranke skoraj četrt stoletja. Je na svetu še kakšna demokratična država, kjer ima kakšen politik podobno kilometrino. Kaj, če bi četrt stoletja uporabljali isti računalnik, telefon in avtomobil. Moderni in razvojno naravnani. Nomenklatura, ki je pred 25 leti rekla Jugoslaviji zbogom, bi morala zdavnaj uživati v pokoju ali dva metra pod zemljo. Tako pa nam še danes sinovi komunizma krojijo usode in nas prodajajo za drobiž. Mi tepci pa čakamo čudeže in nove obraze.
Policijska stavka? A mi zna kdo odgovoriti, ali stavkajo ali ne. Direktor Policije Marjan Fank je na cesto postavil pet policistov, ki so sodelovali v Facebook akciji zoper Koprivnikarja. In vse je spet po starem. Ni denarja za plače, stavka je kompromitirana, vojska v modrem pa je še enkrat več izpadla v stilu; Pes, ki  laja, ne  ugrizne.
Mustafajj
V nečem pa je naša država prva na svetu. Imamo najbolj samovšečnega predsednika države in najbolj hlapčevskega premierja v zgodovini države. Bruselj še kihnil ni, pa smo bili že oblečeni v žico z rezili. Žica iz Španije, ki so nam jo prodali madžarski posredniki, nas je skupaj s podizvajalci iz vrst SMC stala približno 35 milijonov evrov. Kje sta Cerar in Mramor našla ta denar, je državna skrivnost. 40, kolikor so jih zahtevali stavkajoči organi pregona, pa sta vrla strokovnjaka zavrnila. Kje pa naj vzamemo? Upor in ploha pritožb zaradi sporne žice je zadevo še poslabšala. Na neizpostavljenih krajih so žico umaknili in jo zamenjali z bolj humano ograjo, ki je mimogrede 7x dražja od žice z rezili. In spet je Mramor našel nove milijone. Tudi Karl Erjavec, rabelj upokojencev ni držal križem rok. Upokojencem je izposloval 2 evra višjo pokojnino. Dva evra več? Kaj bi upokojenci brez Karla in njegovega boja za upokojence. Dva evra si Erjavec lahko vtakne v rit in amen.
Medtem, ko Janšo zapuščajo še tisti vidni člani, ki se jim ni do konca skisalo od svojega šefa in obujanja fašizma, Janša v svoje vrste vabi člane ekstremnih desničarskih skupin. Blood and honour so bili tako navdušeni nad povabilom, da je Janša od njih dobil skromno darilce in sicer črno bundo, ki je del njihove obvezne oprave. Na bundi je bil prišit Karantanski panter, vendar ga je skrbna ženica Urška odparala prvi dan, ko je prejel darilo. Janša je bil jezen, rekel pa ni nič. Ker so se mu begunci nekje izgubili, je svoje zastarele topove znova usmeril v Murgle. Janša je v osemdesetih sanjal, da bo nekoč pomemben prebivalec naselja Murgle. Kasnejši dogodki so bili razlog, da se Janša niti pomotoma ne pelje mimo Murgel.
Prejšnji teden sem se mudil na sodišču. Na hodniku sem srečal sodnico Okrožnega sodišča, ki mi je v preteklosti že enkrat sodila. Ustavila me je in izjavila; Vi ste poseben primer. Pišete o Janši, tožarijo vas pa njegovi vazali. Najbrž ste zadnji, ki bi ga Janša rad srečal v sodni dvorani, je še dodala. Najbrž res, sem pripomnil in nadaljeval v tretje nadstropje krivosodne palače.
Mimogrede, ali veste zakaj eminentni odvetnik Jože Hribernik že dve desetletji noče braniti Janše po sodiščih. Enostavno zato, ker ne mara imeti opravka z lažnivimi strankami. To mi je povedal sam osebno. Zidar Klemenčičeva in Matoz s tem nimata težav. Da je le denar in pojavljanje v medijih. klapEND
family